Primarul Iașului Mihai Chirica, amendă de 10.000 de lei pentru afirmațiile rasiste: „O să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină șefi”

Publicat: 29 01. 2020, 15:17
Demisie din PNL Iași, după susținerea lui Chirica:O declarație de dragoste pentru PSD din partea PNL

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, că afirmația lui Chirica potrivit căreia „O să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină șefi” reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Primarul a fosr amendat cu 10.000 de lei, decizia fiind luată cu unanimitate.

Mihai Chirica a declarat într-un interviu la o publicație locală că vom fi acaparați de cetățeni africani „coborâți din copac mai deunăzi”.

Declarația edilului a fost făcută într-o discuție despre educație și despre importanța acesteia.

„Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație, putem spune «La revedere!». Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și or să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez, că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi, și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație”, a declarat Mihai Chirica.