Primarul Vitali Klitschko, îngrijorat de posibilitatea ca Putin să folosească o armă nucleară tactică asupra Kievului

Publicat: 12 05. 2022, 11:25
Sursă foto: Instagram / Vitali Klitschko

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, este îngrijorat de posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să folosească o armă nucleară tactică asupra Kievului, a declarat acesta pentru CNN.

„Siguranţa este principala prioritate în acest moment. Desigur că ne facem griji şi sperăm că luptătorii noştri ne apără, dar riscul este încă prezent şi fără partenerii noştri, fără Statele Unite şi ţările europene nu putem supravieţui”, a declarat Kliciko.

El a mai spus că nu există „nicio îndoială” că „principala ţintă” a Rusiei este Kievul. Primarul îi avertizează pe rezidenţii care se întorc în Capitală să fie precauţi.

„În calitate de primar al Kievului, le spun oamenilor că este un risc personal, că nu putem oferi garanţii. Atâta timp cât există război în Ucraina, nu putem oferi garanţii niciunui ucrainean”, a spus  Klitschko.

Primarul Kievului a mai avertizat că Rusia ar putea ataca „în orice secundă”. Kliciko a adăugat că războiul „a schimbat viaţa tuturor” și speră că se va sfârși cât mai curând posibil.