Primul județ din România blocat de ninsoare: stratul de zăpadă depășește, pe alocuri, înălțimea de un metru

Publicat: 28 11. 2017, 17:13
Actualizat: 26 03. 2019, 00:13

Potrivit ISU Vrancea, în comuna Vidra, sute de gospodării au rămas fără curent electric, iar defecțiunile au fost reparate după câteva ore.

„A fost o problemă în zona Vidra. Din cauza vântului și a ninsorii, acolo au fost probleme cu alimentarea cu energie electrică. 1.171 de consumatori au fost afectați”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Probleme sunt și în comuna Vintileasca, unde ninge de aproape 24 de ore și s-au format nămeți de un metru și jumătate, iar utilajele de deszăpezire înaintează cu greutate din cauza vântului care viscolește zăpada.

Timp de câteva ore, satele Bahnele, Poiana Stoichii, Măgura și Neculele au fost izolate.

Utilaje de la Primăria Vintileasca și de la CNAIR au acționat pentru a restabili legătura cu satele izolate de nămeți.

De asemenea, 350 de familii din Neculele au rămas fără curent electric.

„Noaptea trecută a început să ningă și nu s-a mai oprit. Am avut probleme cu energia electrică, numeroși localnici au stat în întuneric. La ora 15, s-a reușit realimentarea cu energie electrică. De asemenea, după amiază am reușit să facem traseele principale, să deszăpezim străzile principale, poate la noapte, mâine (miercuri – n.r.) să reușim să curățăm și străzile secundare. Avem un strat de zăpadă de 35 de centimetri, dar troienile depășesc un metru”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Vintileasca, Viorel Georgel Spătaru.

Utilajele de dezsăpzire acționează în continuare, acestea patrulând pe drumurile principale pentru a fi eliminate mormanele de zăpadă apărute în zonă.