Procurorii cer 10 ani de închisoare pentru Sebastian Ghiță în procesul cu Iulian Bădescu

Publicat: 19 09. 2017, 15:18

„Solicităm să dispuneți condamnarea fiecăruia din cei doi inculpați, Ghiță Sebastian și Bădescu Iulian, la pedeapsa închisorii, orinetarea către maximum a pedepselor impuse de lege”, a solicitat procurorul la procesul de marți de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Fostul deputat Sebastian Ghiță este judecat în acest dosar pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani. Potrivit Codului Penal, infracțiunea de spălare de bani se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Astfel, procurorii au solicitat magistraților de la Curtea Supremă să dispună, pentru Sebastian Ghiță, pedeapsa de 10 ani de închisoare. Totodată, acuzarea a mai cerut să fie confiscată de la Ghiță suma de 1.116.000 lei și ca cei doi să plătească prejudiciul de 1.500.000 lei. Procurorul a mai cerut ca lui Iulian Bădescu să îi fie confiscată suma de 900.000 lei.

Fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu având drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Procurorii susțin că Sebastian Ghiță i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanțeze o asociație sportivă susținută de Ghiță, pentru a disimula proveniența casei cei doi semnând un contract fictiv.