Proiect al Primăriei Capitalei: 42 de trasee cu viteză restricționată la 30 km/oră și trotuare mai mari pentru pietoni

Publicat: 17 11. 2021, 08:50
Sursa foto: Shutterstock

Primăria Capitalei și-a propus să reducă viteza la 30 de kilometri pe oră și să acorde mai mult spațiu pentru pietoni pentru 42 de trasee din centrul Bucureștiului, scrie digi24.ro. Scopul acestei inițiative este să prevină riscul de accidente și să îi protejeze pe pietoni și bicicliști.

Spre exemplu, strada Athur Verona din centrul Capitalei ar putea deveni curând una dintre străzile din București unde limita de viteză va fi redusă de la 50, la 30 de km pe oră. Când va fi amenajată, strada ar putea avea un trotuar mai mare, pentru oamenii care ies la plimbare, și o pistă pentru biciclete, în timp ce șoferii vor fi obligați să respecte limita de viteză impusă.

„Această limită de 30 de km pe oră trebuie configurată în funcție de stradă, trebuie să am limitatoare de viteză, treceri de pietoni sau intersecții denivelate. Este un spațiu mult mai sigur pentru pietoni și pentru bicicliști”, a spus Reini Stadler, specialist mobilitate urbană.

Proiectul pentru reducerea vitezei pe cele 42 de trasee a trecut de votul consilierilor locali din București și se află pe masa Ministerului Dezvoltării, care va stabili dacă va fi pus în aplicare.