Radu Mazăre despre arestarea lui Nicușor Constantinescu: „Este revoltător și inuman să târâi un om în cătușe”

Publicat: 20 03. 2014, 07:17
Actualizat: 10 08. 2014, 17:59

Potrivit DNA, Nicușor Constantinescu este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. DNA susține că șeful CJ, Constanța a refuzat emiterea a 12 certificate de urbanism pentru contrucția unor centrale eoliene. În acest fel, susține DNA, s-a produs un prejudiciu de 30 milioane euro.

Într-o declarație pentru gândul Mazăre susține că reținerea lui Nicușor este de neînțeles pentru că nu a fost prin în flagrant. Citește mai jos declarația completă a primarului Mazăre:

„Nicușor cum am zis și data trecut[ când au venit peste el mascații, este într-o stare foarte gravă. Mai precis are cancer la prostată. Pe o scară de la unu la zece este de gradul nouă. Urmează un tratament foarte dur de reducere a testosteronului cu niște urmări foarte greu de suportat. Creează anxietate, depresie. Este tratat de cei de la Stanford din SUA, unde peste o săptămână urma să se și opereze.

Documentele astea erau toate prezente la DNA Constanța. Cei de la București care l-au înhățat astăzi și l-au târât în cătușe, firește că bănuiesc că știau acest lucru. Ca să reții un om, să îl târâi în cătușe acuzându-l nu de ciubuc, nu de mită, ci acuzându-l că nu a a eliberat niște certificate de urbanism în 2011, fără să-l întrebi; acuzându-l că a creat un beneficiu Regiei Județene de Drumuri, adică statului împiedicând Curtea de Conturi să facă un control mi se pare revoltător și inuman”.