Radu Stroe promite că își dă demisia în vară dacă nu obține bugetul necesar MAI

Publicat: 31 01. 2013, 16:23
Actualizat: 09 07. 2016, 04:49

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că garantează cu propriul madat că la rectificarea bugetară din vară, ministerul va avea sumele necesare pentru derularea activității sale într-un mod care să asigure siguranța cetățeanului și siguranța națională.

Declarația sa vine în contextul în care luni, la ședința Biroului Permanent Central al PNL, vicepreședintele Marian Petrache i-a cerut demisia lui Radu Stroe. Petrache conduce filiala PNL Ilfov, din care face parte Stroe.

Ministrul Radu Stroe i-a rugat pe membrii comisiilor de buget-finanțe, care dezbat bugetul de stat pe anul 2013, să nu voteze niciun amendament la bugetul ministerului, el arătând că, personal, nu susține niciunul dintre amendamentele depuse.

„Bugetul ministerului a scăzut în ultimii ani, el ajungând de la 1,36% din PIB în 2012 la 1,23% din PIB în 2013. Situația economică obligă la aceste cifre. Pe cheltuieli de personal, cât și pe bunuri, servicii, dar și pe investiții mai avem nevoie de bani. Dar nu pot veni în fața dumneavoastră să spun să mai luăm din altă parte”, a spus Stroe.

Stroe a spus că, dacă nu vor fi alocați bani la rectificare și va fi nevoit să tragă „la gard” 20.000 de mașini, atunci nu o va face și va pleca el.

„Dar nu pot fi de acord cu niciunul din amendamente. Vă rog să le respingeți, nu am cum să susțin amendamentele făcute. Noi avem salarii, avem uniforma restanță pe 2012. Iar la rectificare mă pun chezășie și garanție chiar cu mandatul meu în fața dumneavostră”, a spus Stroe.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptat în forma inițială, fără amendamente, cu 31 de voturi „pentru”, 4 voturi „împotrivă” și 4 abțineri.