„Rapel” este cel mai căutat cuvânt al lui 2021 pe Dex online

Publicat: 10 02. 2021, 17:37
Actualizat: 06 04. 2021, 15:05
„Rapel” este cel mai căutat cuvânt al lui 2021 pe Dex online

Cuvântul „Rapel” este cel mai căutat cuvânt al anului pe portalul Dex online. Interesul românilor legat de acesta are legătură, desigur, cu vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Ce spun experții

„După ce ne cățărăm trebuie să ne dăm și jos, acolo de unde am pornit, rapel vine din franceză și exact asta înseamnă, să te întorci de acolo de unde ai pornit”, afirmă Nicolae Badea, instructor la Vertical Spirit, potrivit Mediafax.

„A doua doză pe care o vom face și care se numește doză de rapel, doză de amintire, doză de reintrare, este o doză care pune în funcțiune ceea ce noi numim memorie imună. Practic, rapelul întărește memoria imună a organismului, de aceea și la bebeluși facem în primul an de viață, mai multe doze de vaccin în așa fel încât organismul acestuia să preia informația, să producă anticorpi împotriva unei anumite boli”, explică medicul Valeria Herdea.

Salariul imens oferit în România de către o primărie pentru medicii care lucrează în centrele de vaccinare!

Administrația locală din Bacău recrutează, în premieră, medici specialiști, inclusiv medici pensionari pentru pentru centrele de vaccinare din municipiul Bacău. Conform anunțului făcut de Primăria Bacău, personalul medical ar urma să lucreze zilnic, de luni până duminică, câte șase ore pe zi, de la 8-14 sau 14-20, iar pentru serviciile lor vor fi plătiți cu 15.120 de lei pe lună.

”Primăria Bacău recrutează medici specialiști, inclusiv medici pensionari, pentru centrele de vaccinare anti-Covid de pe raza municipiului. Conform normelor în vigoare, medicii trebuie să dețină aviz de liberă practică valabil, eliberat de Colegiul Medicilor și asigurare de malpraxis. Oferta financiară este de 90 de lei brut pe oră.”

În Bacău au fost amenajate șase centre de vaccinare

În Bacău au fost amenajate șase centre de vaccinare, dar niciunul nu este încă funcțional pentru că nu au personal medical. Astfel, Primăria publică anunțuri chiar și pe pagina de Facebook pentru a găsi medici care să lucreze în cele șase centre.

Amenajarea celor șase centre i-a costat pe băcăuani aproape 650.000 de lei