Raportul CE pe justiție va comenta situația provocată de absența unui ministru al Justiției

Publicat: 15 02. 2012, 11:51
Actualizat: 24 07. 2012, 11:50
Raportul CE privind justiția în România este de așteptat să conțină comentarii referitoare la îngrijorarea provocată de corupția la nivel înalt, la situația generată de absența unui ministru al Justiției, precum și amendamente individuale vizând performanța anticorupție, au declarat surse europene.

Raportul CE privind justiția în România este de așteptat să conțină comentarii referitoare la îngrijorarea provocată de corupția la nivel înalt, la situația generată de absența unui ministru al Justiției, precum și amendamente individuale vizând performanța anticorupție, au declarat surse europene. Sursele citate au precizat că este foarte posibil ca raportul să comenteze ritmul reformei din România și de asemenea să conțină o evaluare a fiecărui obiectiv impus de Comisia Europeană în ceea ce privește justiția.

Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a precizat că redactarea raportului interimar este aproape încheiată. „Raportul interimar va fi o evaluare a progreselor făcute de România în ultimele 6 luni, dar va conține și referiri la îmbunătățirile care trebuie realizate în cooperare cu Guvernul României înaintea următorului raport”, a spus Mark Gray.

Oficialul european a subliniat că CE intenționează să publice raportul pe tema justiției înaintea întâlnirii dintre statele membre UE, programată să se desfășoare la 6 februarie.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro