Reacția lui Traian Băsescu după condamnarea fratelui său

Publicat: 08 01. 2016, 12:00
Actualizat: 08 01. 2016, 21:19

„Este o condamnare grea, în condițiile în care fratele meu susține că nu a luat niciodată bani și așa au și fost declarațiile în fază inițială, pe urmă s-au modificat. Trebuie să respecte decizia tribunalului și să exercite căile de atac legale, apel la această decizie către Curtea de Apel”, a declarat, pentru MEDIAFAX, fostul președinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că nu știe dacă avocații fratelui său, Mircea Băsescu, au început demersurile necesare pentru a ataca decizia primei instanțe.

„Nu cred că până când apare tot documentul, motivarea se poate face acest lucru”, a mai spus Traian Băsescu.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, spune că nu se aștepta să fie condamnat la închisoare pentru că se consideră nevinovat, el susținând că va ataca cu apel decizia Tribunalului Constanța, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Băsescu a fost condamnat, vineri, la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, în dosarul privind mita pe care ar fi luat-o de la familia lui Sandu Anghel, iar Marian Căpățână a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influență.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța, în termen de zece zile de la comunicare.