REACȚIE. Gabriela Firea despre demiterea lui Streinu-Cercel: „În fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani”

Publicat: 23 04. 2020, 17:57

Primarul general, Gabriela Firea, îi ia apărarea medicului Adrian Streinu-Cercel, după ce acesta a fost demis din funcția de membru și președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19. Firea este de părere că este o decizie politică, iar propunerea lui Streinu-Cercel a fost greșit interpretată, referindu-se doar la „seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente”.

„Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne rafuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țară, toată planetă? Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente”, a scris Firea pe pagină de Facebook.
În ceea ce privește testarea pe scară largă a cetățenilor, Firea spune că toate țările aplică această metodă.

”Iar în privința proiectului privind testarea pe scară largă a ceratenilor, unde e vină? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale. Aș fi ieșit în apărarea oricărui medic nedreptățit. Sunt curioasă câți vor reacționa la această situație fără nicio logică”, a mai precizat Firea.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de membru și președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19, a anunțat ministrul sănătății Nelu Tătaru. În locul lui a fost numită Adriana Pistol, de la Institutul Național de Sănătate Publică.