REACȚIE. Liderul deputaților PNL, Florin Roman: Au existat discuții despre depunerea mandatului. Când Florin Cîțu a fost desemnat, nu aveam această evoluție în România

Publicat: 12 03. 2020, 16:58
Florin Roman, deputat PNL: "A fost decizia premierului desemnat"

După depunerea mandatului de Florin Cîțu, Ludovic Orban, ca premier interimar, este mandatat să strângă în jurul său toată clasa politică pentru a trece cu bine peste această situație, a spus, joi, la Parlament, Florin Roman, liderul deputaților PNL.

„Ludovic Orban, omul care a gestionat această situație cap-coadă, este mandatat să strângă toată clasa politică în jur, pentru că doar împreună vom reuși să trecem peste această situație. Cei care îl cunoașteți pe Ludovic Orban știți că este un om care muncește în celula de criză până la 4 dimineața, poate aduna toată puterea de care avem nevoie, întregul partid, întreaga societate”, a spus Florin Roman, după anunțul că Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier.

Acesta a ținut să precizeze că Florin Cîțu nu a fost desemnat premier în ideea că acesta nu va fi votat de parlamentari.

„Atunci când Florin Cîțu a fost desemnat, nu aveam această evoluție în România. Nu se pune problema să fi fost desemnat ca să nu treacă guvernul”, a spus Roman.

Roman a mai declarat că, încă de ieri, au existat discuții cu privire la depunerea mandatului de către Florin Cîțu.

„Am spus că vom vota pentru această învestire, dar ieri i s-a solicitat acest lucru premierului desemnat, a spus că se va gândi și va lua o decizie. Am optat pentru o opțiune care ne poate costa electoral”, a precizat Roman.