Român arestat în Germania pentru o amendă de 700 de euro neplătită din 2016. Cum a fost posibil

Publicat: 19 01. 2023, 22:20
Sursă Foto - Facebook

Un român a fost arestat, miercuri, în gara Kaldenkirchen, în urma unui control efectuat de autoritățile germane asupra călătorilor din expresul regional 13 care circula de la Venlo (Oland) la Viersen (Germania), informează Poliția Federală din Sankt Augustin.

Totul s-a petrecut miercuri, 18 ianuarie, atunci când poliția federală a verificat pasagerii din trenul regional 13 care călătoreau de la Venlo (Olanda) la Viersen (Germania).

În gară, polițiștii au introdus detaliile personale ale unui român de 31 de ani în bazele de date și au descoperit că acesta avea un mandat de arestare emis de Parchetul din Dortmund.

Bărbatul fusese condamnat în 2016 de Tribunalul Districtual pentru un furt de obiecte de mică valoare și a fost obligat să plătească o amendă de 700 de euro sau să execute o pedeapsă privativă de libertate de 70 de zile.

Preluat și dus la cel mai apropiat centru de corecție

Deoarece nu s-a preocupat să se achite în ultimii 8 ani, iar acum nu avea suma necesară pentru a plăti amenda și costurile judiciare de 78,50 euro, românul a fost arestat și dus la cel mai apropiat centru de corecție, potrivit Pressportal.

În urmă cu doar câteva zile, alți trei români au apărut în fața unui judecător din Germania, fiind acuzați de tâlhărie și tentativă de omor.