România, aproape de valul doi al pandemiei? Ce spun medicii despre revenirea la starea de urgență

Publicat: 23 09. 2020, 09:41
Actualizat: 23 09. 2020, 09:42
România, aproape de valul doi al pandemiei? Ce spun medicii despre revenirea la stare de urgență

În România ar putea fi introduse noi restricții, specifice stării de urgență, dacă intrăm în al doilea val al pandemiei de Covid-19! Premierul dă însă asigurări că nu vom reveni la stadiul anterior stării de alertă, în timp ce medicii spun că numărul cazurilor este în creștere și tendința se va menține și în luna octombrie.

Tot mai multe țări se confruntă cu valul doi al pandemiei și instaurează lockdown-ul, scrie antena3.ro. Medicii români spun însă că nu este oportună o asemenea măsură extremă, dar oamenii trebuie să respecte prevederile legate de prevenirea răspândirii coronavirusului.

Iese din discuție revenirea la starea de urgență

„Din punctul meu de vedere, NU! Este un impact care ar fi cu siguranță negativ nu doar social ci și emoțional pentru fiecare din noi, atâta timp cât știm că respectarea măsurilor poate să fie o soluție”, declară un medic.

Dr. Marinescu: „Creșterea se întâmplă cam în toate țările din Europa”

„Legat de luna octombrie, sigur, noi toți ne-am gândi să fie în acest fel. Dar cred că e destul de greu de crezut. Nu aș face o astfel de prognoză, pentru că nu aș avea date în spate. Până la urmă luna septembrie e o lună încărcată, avem deja multe cazuri, suntem deja într-o creștere evidentă, astfel încât e greu de crezut că în octombrie să fie niște date noi, poate în context european, care să ducă la această scădere. Oricum, România nu poate ieși din rândul țărilor europene. Această creștere se întâmplă cam în toate țările din Europa și probabil că va continua și în săptămânile următoare”, spune medicul infecționist Adrian Marinescu.

„Ne așteptăm să avem o rată mare a infecțiilor, datorită terenului pe care ne așteptăm să apară și aceste co-infecții. Infecții respiratorii vor fi, cu siguranță, școala a început, urmează sărbătorile, toate sunt elemente ce pot duce la o creștere”, subliniază și Sergiu Sîngeorzan, medic epidemiolog.