Românii implicați în accidentul din Ungaria s-au întors acasă. Prima concluzie a anchetatorilor: care este cauza tragediei

Publicat: 16 02. 2017, 13:54
Actualizat: 16 02. 2017, 18:42

În impactul devastator, patru oameni – între care și un român – au murit și 12 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un singur român, din cei șase răniți, este internat, în continuare, la Spitalul din Szeged. Medicii unguri nu au dorit să dea detalii, deocamdată, despre starea sa de sănătate. În privința românului care și-a pierdut viața, familia acestuia va primi asistență consulară pentru repatrierea trupului. Victima era șoferul unui microbuz, a transmis corespondentul TVR Cosmin Jitariuc de la Timișoara.

Înainte de a fi preluați de un autocar al aceleași companii, care venea din Franța, pasagerii au stat de vorbă cu polițiștii ungari.

Potrivit Eurolines România, autocarul implicat în accident era închiriat unei firme de transport persoane, înființată în 1993, cu sediul în Pitești.

Autoritățile ungare au început să ancheteze cazul. O prima concluzie a anchetatorilor este că accidentul de lângă Vama Nădlac s-a produs din cauza ceții, anunță televiziunea publică.

În total, în accident au murit patru persoane și 12 au fost rănite.

În carambolul de pe autostradă au fost implicate un autocar și două TIR-uri românești.

Mai multe ambulanțe și mașini de intervenție de la SMURD au fost trimise din județele Arad și Timiș pentru a ajuta la salvarea victimelor. Răniții au fost transportați la spitalele din Mako și Szeged.