Rusia, avertisment pentru țările vecine: Dacă își pun la dispoziția Ucrainei aerodromurile, pot fi considerate că au intrat în conflict

Rusia, avertisment pentru țările vecine: Dacă își pun la dispoziția Ucrainei aerodromurile, pot fi considerate că au intrat în conflict
Rusia, avertisment pentru țările vecine / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 06/03/2022, 22:54

Forțele militare ruse au avertizat țările vecine Ucrainei să nu găzduiască avioanele sale de război, afirmând că Moscova le-ar putea considera parte a conflictului, dacă avioanele ucrainene vor efectua misiuni de luptă de pe teritoriul lor.

Orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov, relatează agenția Reuters.

„Folosirea reţelelor de aerodromuri ale acestor ţări pentru a primi avioane militare ucrainene şi utilizarea lor ulterioară împotriva forţelor armate ruse pot fi considerate o implicare a acestor stare în conflictul armat”, a subliniat Konaşenkov, citat de agenţia de presă Interfax.

Avertisment pentru România

Potrivit agenției Associated Press, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a acuzat că unele avioane de luptă ucrainene au fost dislocate în România și în alte țări vecine Ucrainei, pe care nu le-a identificat. Konașenkov a avertizat că, dacă aceste avioane de luptă atacă forțele rusești de pe teritoriul acestor națiuni, acest lucru „ar putea fi considerat ca o implicare a acestor țări în conflictul militar”.

„Aproape toate avioanele regimului de la Kiev au fost distruse. În același timp, suntem conștienți de avioanele de luptă ucrainene care au zburat în România și în alte țări din apropierea graniței. Avertizăm că folosirea rețelei de aerodromuri a acestor țări pentru aeronave militare ucrainene și utilizarea lor ulterioară împotriva forțelor armate ruse poate fi considerată drept o implicare a acestor state în conflictul armat”, a declarat Igor Konașenkov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase