Rusia va renunța în acest an la interdicția aplicată importurilor de vin din Republica Moldova

Publicat: 15 02. 2012, 10:22
Actualizat: 29 03. 2012, 03:13
Rusia va renunța la interdicția aplicată importurilor de vin din Republica Moldova până la sfârșitul anului, eliminând astfel o problemă severă care afectează economia națională începând cu anul trecut.

Rusia va renunța la interdicția aplicată importurilor de vin din Republica Moldova până la sfârșitul anului, eliminând astfel o problemă severă care afectează economia națională începând cu anul trecut, transmite Reuters.

"Nu există condiții care să împiedice soluționarea problemei. Numai aspecte tehnice, legate de calitate. Să sperăm că șampania produsă în unitățile moldovenești va îmbogăți căminele rusești de Anul Nou", a declarat ministrul rus al Economiei, German Gref, la o conferință de presă.

Președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, și omologul său rus, Vladimir Putin, au convenit deja asupra desființării embargoului, însă inspectorii ruși din domeniu au continuat verificările la centrele de producție de vinuri de pe teritoriul moldovenesc, determinându-l, săptămâna trecută, pe Voronin să le interzică accesul în țară.

Autoritățile ruse au interzis, anul trecut, importurile de vin din Republica Moldova și Georgia, motivând că băuturile nu respectă, în mare parte, standardele de calitate.

Mai mulți oficiali din fostele republici sovietice sunt de părere însă că interdicția aplicată de Rusia la aceste importuri este o decizie de natură politică, reprezentând un mijloc de pedepsire a încercărilor guvernelor din cele două țări de a se distanța de autoritățile moscovite pentru a coopera mai intens cu statele occidentale.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro