Șeful Poliței Pantelimon, cercetat după ce ar fi luat 600 dolari de la un șofer prins băut la volan

Publicat: 02 06. 2014, 18:58
Actualizat: 03 06. 2014, 09:53

Direcția Națională Anticorupție (DNA) susține că „există date și aspecte care conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia inculpatul Șovar Alexandru-Adrian a primit, în luna iulie 2013, suma de 600 de dolari USD de la o persoană care era cercetată penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice”.

Banii au fost primiți pentru ca șeful Poliției Pantelimon-Ilfov să ajute persoana respectivă să obțină o soluție favorabilă în acel dosar penal, susțin anchetatorii.

Ulterior, tot în iulie 2013, Șovar, în sediul Poliției Pantelimon, i-a dat 300 de dolari unui subofițer din subordine, pentru a-l ajuta pe șoferul prins băut la volan.

Anul acesta, la 14 mai, șeful Poliției Pantelimon, în timpul unui dialog înregistrat ambiental, a luat ceasul de mână al subalternului – denunțător în această cauză – și a refuzat să-l restituie.

Procurorii precizează că în cazul lui Șovar, dacă acesta încalcă obligațiile ce îi revin în cadrul controlului judiciar, această măsură se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.