Șeful Poliției Metrou, Emanuel Marin Nica, prins băut la volan. Ce a urmat, este demn de filmele americane

Șeful Poliției Metrou, Emanuel Marin Nica, prins băut la volan. Ce a urmat, este demn de filmele americane
Șeful Poliției Metrou din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), Emanuel Marin Nica
Publicat: 31/07/2020, 00:37
Actualizat: 31/07/2020, 00:44

Șeful Poliției Metrou din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), Emanuel Marin Nica (49 de ani), fostul șef al IPJ Ilfov, a fost prins băut la volan, miercuri, 29 iulie.

Colegii săi de la Brigada Rutieră a Capitalei l-au oprit pentru control, miercuri, în Sectorul 4. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat și i s-a reținut permisul pentru o perioadă de 90 de zile, potrivit Mediafax.

Doar că, după ce a fost sancționat, acesta a urcat din nou la volanul mașinii sale și a plecat, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

A rezultat o urmărire demnă de filmele americane, acesta fiind prins în zona Parcului Carol, unde și-a abandonat autoturimul și a încercat să scape, escaladând un gard, scrie clubferoviar.ro.

Ulterior, a fost dus la o subunitate de Poliție, unde i s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În acel moment se afla în timpul liber, iar acum acesta este în concediu de odihnă.

Din dispoziția conducerii Poliției Capitalei, structura de control intern va face verificări cu privire la situația înregistrată.

În 2012, a fost anchetă după uciderea japonezei Yurika Masuno în Corbeanca. Șeful IPJ Ilfov de atunci și șeful Poliției Metrou de acum, Emanuel Marin Nica, a fost eliberat din funcție

În anul 2013, pe atunci șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, Emanuel Marin Nica, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziție, iar fostul adjunct al acestuia, Ionel Lefter, a fost sancționat cu mustrare scrisă și mutat la Poliția Otopeni, anunțat, atunci, Viorel Vasile, adjunct al șefului Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Măsurile disciplinare au venit după uciderea japonezei Yurika Masuno în Corbeanca. Viorel Vasile a precizat că în decembrie 2012 s-a dispus cercetarea disciplinară a șefului Poliției Ilfov și a celor doi adjuncți ai acestuia, Ionel Lefter și Nicolae Baicu.

Șeful IPJ Ilfov, Emanuel Marin Nica, a fost audiat, joi, la sediul Poliției Române, de către ofițerii Direcției de control intern.

Ministerul de Interne anunța, în 18 decembrie 2012, că șeful Poliției Ilfov, Emanuel Marin Nica și cei doi adjuncți ai săi, Ionel Lefter și Nicolae Baicu, sunt cercetați în Consiliul Superior de Disciplină al Poliției Române, în urma unei sesizări a ministrului Mircea Dușa formulate la finalul cercetării prealabile dispuse după uciderea japonezei Yurika Masuno de către Vlad Nicolae, în 15 august, într-o pădure de lângă Corbeanca.

Comisia formată din ofițeri ai Corpului de control a făcut verificări în perioada 3- 21 septembrie, la IPJ Ilfov și la Secția Regională de Poliție Transporturi București.

Sindicatul polițiștilor l-a denunțat la Parchetul Militar pe șeful Jandarmeriei! ”Rechizitoriul” colonelului care a pontat 24/24 la ”muncă” (DOCUMENT EXCLUSIV)

Colonelul Bogdan Enescu, șeful Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a fost denunțat la Parchetul Militar, de Dumitru Coarnă, președintele unuia dintre cele mai puternice sindicate din Poliție.

Coarnă l-a acuzat pe acesta de mai multe infracțiuni, după ce și-ar fi pontat, în mod fals, peste 800 de ore suplimentare, pe care le-ar fi prestat în numai trei luni, astfel că salariul său a ajuns la o sumă astronomică.

În paralel, tot pentru surplusul de ore suplimentare, dar și pentru alte presupuse infracțiuni comise în calitate de șef al IGJR, au deschis un dosar penal și procurorii DNA, Secția Militară.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a arătat în denunțul depus la Parchetul Militar București că, în lunile aprilie, mai şi iunie 2020 Bogdan Enescu „şi-a adăugat un număr total de peste 800 de ore suplimentare în mod fictiv şi a utilizat înscrisurile ce cuprindeau respectivele înregistrări cauzând un prejudiciu instituţiei, săvârşind astfel infracţiunile de abuz în serviciu și fals intelectual, fapte săvârşite în concurs”.

Coarnă a explicat în plângerea depusă la Parchetul Militar că și dacă ar fi stat, cu adevărat la serviciu în cele 800 de ore, acesta nu ar fi avut dreptul, potrivit Codului Muncii.

Conform legii, durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi, totuși, prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de patru luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Oana Roman a chemat Ambulanța acasă, după înmormântarea Mioarei Roman Ce s-a întâmplat în miez...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
EXCLUSIV Dialog halucinant. Jurnaliști Digi24, legitimați de polițiști pentru că filmează pe domeniul public. „Sunteți...
Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
2024: Ce șoferi sunt scutiți de impozit? Pensionarii beneficiază de reducerea impozitului auto?
Cine este tânărul care a încetat din viață, după ce a picat în gol în...
Ce salariu are un angajat Kaufland România! Ce alte bonusuri mai are pe lângă salariu
Cazul Pascu: Alina Gorghiu trimite Corpul de control la Penitenciarul Poarta Albă
Gabriela Lucuțar, dezvăluiri uluitoare după înmormântarea Mioarei Roman. Conexiunea paranormală pe care a avut-o cu...
MESAJ de la NASA pentru populația lumii! În ziua cu eclipsa de Soare din aprilie...
ITIA a dat verdictul final: Suspendare de doi ani pentru dopaj!
Clasa de mijloc, distrusă de măsurile socialiste. Românii care muncesc, cocoșați de taxe și inflație
Cântărețul de muzică populară Mile Povan s-a stins din viață la doar 31 de ani....
BANCUL ZILEI. Bulă o găsește pe Bubulina goală în pat. În scrumieră ardea un trabuc:...
Nefasta primăvară a anului 1918: „Înconjurată şi trădată, România semnează pacea care îi smulge Dobrogea...