Situație tragicomică! Fiscul execută silit Termoenergetica pentru că a plătit din greșeală taxe pe numele fostei RADET

Situație tragicomică! Fiscul execută silit Termoenergetica pentru că a plătit din greșeală taxe pe numele fostei RADET
Publicat: 20/10/2020, 10:40

ANAF a demarat executarea silită a Termoenergetica, după ce compania a plătit impozit și CAS, probabil din greșeală, pe numele falimentarei companii RADET!

Saga începe la finalul lunii ianuarie 2020, când Termoenergetica a plătit către ANAF, prin trei ordine de plată, impozitul pe salarii și CAS-urile datorate pentru angajați pe decembrie 2019, în sumă de peste 7 milioane de lei, scrie Adevărul.ro, care citează Profit.ro.

În actele plăților către bugetul de stat a fost trecut din greșeală CUI-ul falimentarei RADET, nu cel corect, al Termoenergetica și banii au ajuns în alt cont al Trezoreriei (al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili – DGAMC), decât cel în care ar fi trebuit (al Administrației Finanțelor Publice – AFP Sector 4 București).

ANAF, prin DGAMC, a încasat banii, ca și cum ar fi provenit de la RADET, după care același Fisc, însă prin AFP Sector 4 București, a executat silit Termoenergetica, pentru obligații fiscale restante!

Termoenergetica, la rândul său, a contestat în justiție executarea silită la care a fost supusă de către AFP Sector 4.

De ce apa caldă vine…rece? „Dacă în loc de Mall Promenada aveam CET Pipera, alta era situația în sectorul 2” / Declarații exclusive ale șefului Termoenergetica (fostă RADET) / Când și cum se remediază problemele, explică A. Burghiu

Cum răspunde Termoenergetica (fostă RADET) la anunțul ELCEN privind colapsul sistemului de termoficare

Compania Termoenergetica reacționează la afirmațiile făcute de reprezentanții ELCEN, pe care le consideră ca fiind aruncate în spațiul public cu scop electoral, acum înainte de alegeri!

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) consideră manipulator modul în care sunt folosite trunchiat, incomplet și în mod evident cu rea-voință informațiile prezentate de către reprezentanții ELCEN, cu scopul de a induce în eroare opinia publică.

IULIE 2020 – Nicuşor Dan: Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea. Compania este, practic, în insolvenţă

Nicuşor Dan, pe atunci candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Generală a Capitalei, declara că „Termoenergetica este o bombă cu ceas a administraţiei PSD-Firea”, iar compania se află în insolvenţă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase