Societăți din Capitală și Ilfov, care au făcut importuri de 60 de milioane de dolari din China, verificate de Poliție

Publicat: 04 08. 2012, 10:12
Actualizat: 04 08. 2012, 10:12

Polițiștii bucureșteni au descins, sâmbătă dimineața, la mai multe societăți din București și Ilfov, care au făcut importuri de jucării și textile de peste 60 de milioane de dolari, o parte din mărfuri fiind comercializată fără documente, informează Poliția Capitalei.

„Poliția Capitalei – prin structurile de investigare a fraudelor – desfășoară o amplă acțiune de prevenire și combatere a faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă cu țigări, înșelăciune la măsurătoare și încălcarea drepturilor de autor și a drepturilor conexe. Acțiunea este sprijinită de inspectori vamali și de specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare și ai Institutului de Metrologie”, precizează sursa citată.

Astfel, ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – structura centrală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu sprijinul inspectorilor vamali bucureșteni, fac percheziții în București și în județul Ilfov, la punctele de lucru a trei societăți comerciale.

„În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetățeni români și chinezi pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Aceștia sunt suspectați că, în perioada 2007 – 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării și produse textile) din China în România, în valoare de peste 60.000.000 de dolari”, arată Poliția Capitalei.

O parte a mărfurilor a fost comercializată fără documente, iar veniturile astfel obținute – în valoare de aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate în contul unei societăți off – shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula proveniența ilicită a veniturilor.