Șoferii VITEZOMANI au fost taxați: Sute de permise REȚINUTE și peste 8.000 de SANCȚIUNI contravenționale

Publicat: 04 04. 2019, 15:12

În activități au fost angrenați peste 1.560 de polițiști rutieri, care au acționat în 737 de puncte, anunță sursa citată.

Astfel, pe DN7, în localitatea Dragodana, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 28 de ani, care circula cu viteza de 106 km/h și cu o îmbibație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate sanitară pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit și un dosar penal.

Pe DN2, în afara localității Racovițeni, județul Buzău, a fost depistat un autovehicul condus de o femeie, în vârstă de 24 ani, care conducea cu o viteza de 190 km/h.

În municipiul București, pe Calea 13 Septembrie, polițiștii Brigăzii Rutiere au depistat un bărbat care conducea un autovehicul cu o viteză de 139 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.

În județul Hunedoara, localitatea Sântandrei, a fost depistat un autovehicul condus de o femeie de 44 de ani, ce avea o viteză cu 82 km/h mai mare decât limita legală admisă pe acel sector de drum.

În cadrul săptămânii TISPOL Speed 2019, în perioada 1 – 7 aprilie, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă. Acțiunea se desfășoară în toată țara, aceasta fiind coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.