Stenograma II în care Vîntu și Sergiu Toader discută dacă e trucată caseta în care Băsescu lovește un copil. VEZI AICI FILMUL

Redactor:
Ioana Erdei
Stenograma II în care Vîntu și Sergiu Toader discută dacă e trucată caseta în care Băsescu lovește un copil. VEZI AICI FILMUL
O altă discuție din 30 noiembrie 2009 este cu președintele Grupului Realitatea-Cațavencu, Sergiu Toader, pe tema casetei în care președintele Traian Băsescu apare lovind un copil.

O altă discuție din 30 noiembrie 2009 este cu președinteleGrupului Realitatea-Cațavencu, Sergiu Toader, pe tema casetei încare președintele Traian Băsescu apare lovind un copil.

„S.O.VÂNTU : – De ce crezi că e atât dedisperat? E disperat că știe că pierde.

SERGIU TOADER :– Măi, dar e fantastic cum…deci incredibil… Ăsta cu caseta a jucat un rol important și chiardacă 44 cred că e trucată, își păstrează opțiunea de vot, nu?

S.O.VÂNTU : Da tati, da. Adică pe români îidoar în p…, ei s-au presetat deja.

SERGIU TOADER. – Da, am înțeles.

S.O.VÂNTU – Da măi, e trucată și du-te în p…mă-tii că tot nu te votez. Alegătorii lui: ” Da, măi, e adevărat,i-a dat o labă și unde dă Băsescu, crește”, vorba imbecilului ălade Macovei.

SERGIU TOADER. – Da, corect.

S.O.VÂNTU : – Asta e treaba. Adică eu cred căeste… îți arată toată treaba asta faptul că (înjură – n.n.) cumogulul nu te joci.

SERGIU TOADER. – Mamă!

S.O.VÂNTU : – Cred că cea mai mare tâmpeniecare a făcut-o imbecilul ăsta este că m-a ales pe mine țintă, încăde acum un an de zile. Era băiat deștept, venea la supt p…, îmisugea p… frumos, spunea sărut mâna pentru masă și cu asta basta.Că loviturile mari, boul dracu’, nu cu presa i le-am dat ci cucapacitatea mea de combinații și de joc.

SERGIU TOADER. – Nașpa! Acum trebuie să nepregătim să-l omorâm pe Geoană (râde – n.n.).â

S.O.VÂNTU – Dar este elementar, dragă Watson(râde – n.n.). Păi, presa trăiește din sânge, f…, puroaie, deunde trăiește presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu’! Da, dragăSergiu”.

La dosar se află șistenograma discuției din ziua de 6 martie 2010, când Sorin OvidiuVîntu ia legătura cu Sergiu Toader:

„S.O. VÎNTU: Ăsta este modul de abordarecorect, pe care trebuie să-l adoptăm. Ei au transformat-o iarășiîntr-o cauză, dar nu e o cauză personală. Te rog să mă crezi cămie, mititelul Boc mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, e untiripici simpatic. Mă amuză dorința lui de a arăta că se bate peburtă cu oamenii, că a făcut la viața lui de toate, că a băut șipalincă, a făcut și tâmplărie, s-a dus și cu caprele…

S. TOADER: … a condus aia, cum îi zice,fanfara…

S. O. VÎNTU: A condus și fanfara… Mă amuzăomulețul, mi-e simpatic. Ai cuvântul meu de onoare, dacă am vreochestie personală cu el sau cu vreunul dintre miniștrii cabinetuluilui. Este o chestie, vorba americanului, just business. Dacă înlocul lui Boc ar fi fost Mugur Isărescu, același tratament l-ar fiavut. Înțelegi, Sergiu?

S. TOADER: Da.

S. O. VÎNTU: La fel îl futeam pe MugurIsărescu, fără să clipesc, cu toate că știi ce respect am pentruacel individ. Dacă interesele mele de business ar fi cerut-o, nustăteam pe gânduri, Isărescu caca, e rău, dacă aste mi-ar fi adusdouă puncte de rating. Corect sau nu e corect?

S. TOADER: E corect, da.

S. O. VÎNTU: Ăsta e jocul. Și, neavând nimicpersonal, derapajele pe care le fac băieții ăștia suntinadmisibile.

S. TOADER: Da.

S. O. VÎNTU: Asta e tot. Băi, nu suntem înrăzboi, proștilor! Lucrăm calm, cu metodă, și atunci e și maiputernică treaba, tati, când lucrezi calm, cu metodă.

S. TOADER: Da, pentru că devine mult maicredibil, corect.

S. O. VÎNTU: Știi s-o faci?

S. TOADER: Da.

S. O. VÎNTU: M-ai înțeles, bătrâne?

S. TOADER: Da.

S. O. VÎNTU: Ăsta este jocul, n-am nevoie deistericale, n-am nevoie de derapaje. Am nevoie doar de creier, euacum lucrez strict cu creierul, nu lucrez cu patimă. Dacă în timpulrăzboiului cu Băsescu am pus și patimă, a fost o chestie personală,acum nu mai este, acum este o chestie strictamente de afaceri.Trebuie să am rating ca să-mi iau bani din piață. Punct și nimicaltceva.

S. TOADER: Corect.

S. O. VÎNTU: Că trebuie să hrănesc o armată decâteva mii de oameni, simplu ca bună ziua, nimic personal.

S. TOADER: O facem… armata aia… o sărămânem, cum se numeau, pâlcuri. O să rămânem cete și pâlcuri.

S. O. VÎNTU: Nu, o să rămânem o structură multmai mică, dar extrem de bine organizată și extrem de eficientă. Lace i-a folosit lui Geoană că a avut sub curul lui toată România,aproape? Băsescu a avut o grupare mică, dar a dracului de bineorganizată.

S. O. VÎNTU: Nu, acum îmi construiesc oorganizație care să răspundă intereselor mele de business,businessul meu fiind doar media. Deci, practic, răspunde șiintereselor ei. Că nu vede drumul, să fie sănătoasă, îl văd eu șipe ăla merg.

S. TOADER: E corect. Pentru mine e important șice am construit eu la comanda ta.

S. O. VÎNTU: Alo! N-ai înțeles! A fost o etapă.Eu nu-mi reproșez, băiatule, a fost o etapă.

S. TOADER: OK.

S. O. VÎNTU: A fost o etapă care a avut șibune, și rele. Fără discuție! De-aia nu stau să fac o analiză pe cea fost bun, ce a fost rău. Știu ce am nevoie astăzi, astăzi amnevoie de o organizație să răspundă comenzilor mele, ca la Audiulpe care îl am. Am dat de cheie, a pornit, am întors cheia pestânga, s-a oprit.

S. TOADER: Absolut!

S. O. VÎNTU: De asta am nevoie.

S. TOADER: Eu, când mă întorc, să știi călucrurile nu pot fi… Oamenii pot fi manipulați. Manevrați, curezultate foarte nasoale.

S. O. VÎNTU: Eu nu manipulez pe nimeni, oameniitrebuie să creadă ceea ce este: este organizația lui Vîntu șirăspunde la comanda lui Vîntu.

S. TOADER: Asta vreau să le spun.

S. O. VÎNTU: Corect.

S. TOADER: Că, altfel nu știu cum seconstruiește.

S. O. VÎNTU: Dar nu vreau altceva, nu măinteresează, nu vreau să comunic o falsitate, adică: Băi, suntețiliberi!

S. TOADER: Nu, nu.

S. O. VÎNTU: Nu sunteți liberi, nene. Văconvine, lucrați, nu vă convine, plecați, ce mare căcat!

S. TOADER: Exact asta vroiam să-ți spun, cândmă întorc acolo, la butoane, asta trebuie să le spun oamenilor,pentru că mi-ai cerut să fac asta, asta fac, să-mi bag p… dacănu. Într-adevăr, dacă ai nevoie de asta, îți garantez, o să fie oconstrucție beton, foarte eficientă.

S. O. VÎNTU: Da, bătrâne, de asta am nevoie, deo construcție foarte eficientă, să răspundă comenzilor economice lacare este supusă. Nimic altceva. Asta încerc… În sfârșit, ne-amclarificat! Dar asta trebuie comunicat în clar, care vrei rămâi,care vrei, pleci. Eu nu vreau să manipulez, să prostesc pe nimeni,eu sunt foarte corect. În general, cu oamenii sunt corect.

S. O. VÎNTU: Mâine, dacă fac o înțelegere cuBăsescu, Moșule, sunt cu tine, din momentul acela am dat ordin înorganizație și organizația este cu Băsescu. Punct. Fără abateri degenul fac înțelegere cu ăla și mă trezesc două fete cincicastele.

S. TOADER: Mhî.

S. O. VÎNTU: Nu se poate așa ceva. Nu știu dacăm-ai înțeles.

S. TOADER: Ba da.

S. O. VÎNTU: Că, pe undeva, ura acelui individeste justificată de atitudinea, nu de către mine, că nu eu am datordinul ăsta, de atitudinea editorială a oamenilor de acolo și desuptul p… prin batistă, pe care l-am practicat eu. Sunt de acord,e și greșeala mea majoră.

S. TOADER: Adică ce am făcut noi nașpa?

S. O. VÎNTU: Băi, tati, noi, adică eu aveam orelație de non combat cu Băsescu. Războiul real a început cuBăsescu din momentul în care a apărut pe Realitatea Tv două fetecinci palate și am început să ne luăm de Ioana Băsescu, să o f…pe aia în gură până la loc comanda, chestie care l-a deranjat pepărintele Ioanei Băsescu în mod vizibil, spunând: Păi, f… morțiimă-ti, una vorbim, bașca ne înțelegem, mi-o tragi pe la spate, băi,Manea slutul și urâtul? Eu ce p… mea ți-am făcut să te iei decopilul meu în halul ăsta?, reacție pe care ai fi avut-o și tu, așfi avut-o și eu, când e vorba de copilul meu.

S. TOADER: Corect.

S. O. VÎNTU: Mai ales când știu cum mi l-a datpe Mihai afară din Deltă, da?

S. TOADER: Da.

S. O. VÎNTU: Bă, aveam o relație bună cu el șimă trezesc că-mi trage o muie și-mi și transmite ți-am tras-o pringură. Păi băi, p…, una ne-am înțeles, alta faci? Nu e normal caorganizația, în momentul în care avem interese clare, de business,nu de altă natură, că totul se reduce la business, tati, să poatăfuncționa corect? Avem o înțelegere cu Băsescu, trebuie să fimcapabili să o respectăm, fără să manipulăm nimic, ci pur și simpluprintr-o dispoziție în stație, începând de astăzi suntem tovarășicu Băsescu. Punct și de la capăt, așa se joacă jocul ăsta, căaltfel te surprinzi… Azi ești în poziția în care toată lumea teurăște, pentru că n-ai fost clar și precis într-o parte sau alta.Ai mers ca pișatul boului. Am decis că luptăm împotriva luiBăsescu, toată organizația trebuia să lupte împotriva lui Băsescucu toate armele.

S. O. VÎNTU: Oprește-te. Organizația nu s-acomportat ca o organizație, cu interese clare, obiective clarasumate, pentru că nu era capabilă, nu era construită să procedezeîn felul ăsta. De-aia, n-am niciun regret, s-a întâmplat, larevedere, am văzut, nu mai repet aceeași greșeală. Vreau oorganizație capabilă să răspundă la comenzi în timp real și astaconstruiești tu acolo. Iar deciziile pe care le vom lua le vom luastrictamente din perspectiva businessului, nimic care să țină contde vreo chestie, care să țină cont de simpatii sau deantipatii.

S. TOADER: Am înțeles.

S. O. VÎNTU: M-ai înțeles, bătrâne?

S. TOADER: Absolut”.

(Departamentul Eveniment, [email protected])

Inchide