Surpriza pe care le-o pregătește Comisia Europeană tinerilor. Ce criterii trebuie să îndeplinești pentru a primi cadoul

Publicat: 12 03. 2018, 11:51
Actualizat: 12 03. 2018, 14:15

Prin intermediul acestui program, tinerii care împlinesc 18 ani vor primi un bilet de tren gratuit cu ajutorul căruia vor putea călători timp de o lună în 30 de țări europene.

Autoritățile Uniunii Europene vor aloca 12 milioane de euro pentru această primă încercare de implementare a programului, iar suma ar putea crește în eventualitatea în care se hotărăște extinderea acestei inițiative. 

Biletul de tren primit are o valoare de până la 510 euro și are valabilitatea de o lună, timp în care beneficiarii au șansa de a vizita 30 de țări europene cu aproape niciun cost suplimentar, pe 32 de rețele de căi ferate. 

Parlamentul European a propus această schimă încă din 2016, pentru a încuraja tinerii, în special pe cei cu venituri reduse, să exploreze continentul și „să-și formeze o identitate europeană”. 

Primii beneficiari ai programului vor călători în vara acestui an. 

Sunt eligibili toți tinerii care împlinesc 18 ani din toate țările membre ale Uniunii Europene. 

Biletul ar putea fi folosit și pentru modalități de transport alternative, cum ar fi autobuzele și feriboturile, în țările care nu sunt conectate printr-o rețea de căi ferate, incluzând aici Estonia, Letonia, Lituania, Malta și Cipru.