Suspectă de coronavirus întoarsă din regiunea Veneto, Italia, trimisă de urgență la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Publicat: 25 02. 2020, 17:22

O tânără în vârstă de 29 de ani din Râmnicu Sărat, județul Buzău, s-a prezentat astăzi (n.r 25 februarie) la Spitalul de Urgențe din oraș cu simptome specifice gripei, însă a fost trimisă conform protocolului, direct la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, nu la Tabăra de la Arbănași, centrul de carantină din zonă.

Râmniceanca se întorsese de o săptămână din regiunea Veneto, din Italia, unde a fost deja confirmat un deces din cauza coronavirusului, informează buzoienii.ro.

Tânăra s-a prezent la spital cu simptome specifice gripei: febră, tuse, dureri musculare etc. și ulterior a fost transportată potrivit protocolului, în izoletă, la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Aceasta a fost însoțită la spitalul din Buzău de soțul ei și de fiica acestora, care au fost plasați în carantină la domiciliu.

Măsuri luate în cadrul spitalului

Începând cu dimineața zilei de marți, conducerea Spitalului județean Buzău a decis implementarea unei noi măsuri: o asistență mnedicală îi interoghează pe toți pacienții care intră în spital și pe aparținătorii acestora pentru știi dacă se impune luare unor măsuri de carantină sau izolare.

Sursă FOTO: buzoienii.ro