Tănăsescu, FMI: Românii nu trebuie să se mai aștepte la creșteri de salarii și pensii de 20-25%

Publicat: 16 02. 2012, 08:55
Actualizat: 28 02. 2012, 02:33
Creșterile de salarii și pensii vor depinde în continuare de evoluția economiei și vor fi posibile doar în condițiile unei mai bune discipline a sistemului, însă românii nu trebuie să se mai aștepte la majorările de 20-25% din 2006 și 2007, consideră reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

Creșterile de salarii și pensii vor depinde încontinuare de evoluția economiei și vor fi posibile doar încondițiile unei mai bune discipline a sistemului, însă românii nutrebuie să se mai aștepte la majorările de 20-25% din 2006 și 2007,consideră reprezentantul României la FMI, MihaiTănăsescu.

Întrebat dacă românii pot spera la creșteri de salarii și pensiianul viitor, Tănăsescu a răspuns: „Fără discuții, nu numai anulviitor, ci și în perioada următoare”.

„Atâta vreme cât se va pune o mai mare disciplină în sistemul desalarizare, în sistemul pensiilor, este foarte clar că acestea voravea un trend crescător, dar să nu ne mai așteptăm la acelecreșteri de 20-25% care au avut loc în fiecare an, și în 2006, șiîn 2007. Aceste creșteri nu sunt sustenabile. Aceste creșteri nupot să conducă la consolidare”, a afirmat Tănăsescu la emisiunea”După 20 de ani”, difuzată duminică la ProTv.

Totodată, oficialul a arătat că majorările salariale și depensii „vor fi în pas” cu evoluția economiei românești.

„Am convingerea că atâta vreme cât economia va începe să creascăde anul viitor, atât veniturile salariaților, cât și alepensionarilor vor avea un trend crescător”, a mai spusTănăsescu.

Mediafax