Tatăl unui BEBELUȘ, filmat când PLIMBĂ copilul în cărucior, pe lângă mașina pe care o conduce

Publicat: 23 10. 2018, 13:40
Actualizat: 25 03. 2019, 22:19

Bărbatul care a fost filmat în timp ce conducea mașina cu volan pe dreapta cu o mână, iar cu cealaltă își plimba copilul aflat în căruicior, pe lângă vehicul, a fost găsit și amendat, marți, de polițiștii Serviciului Rutier din Gorj.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului Rutier Gorj l-au identificat pe bărbatul care plimba copilul în timp ce conducea mașina, acesta fiind amendat cu 725 de lei.

„La data de 23 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Gorj au identificat conducătorul autoturismului din materialul video prezentat în mass-media, un tânăr de 23 ani, din municipiul Târgu-Jiu, fiind sancționat contravențional, conform OUG 195/2002, cu amenda în cuantum de 725 lei, pentru efectuarea altor activități de natura a-i distrage atenția de la conducere”, au transmis reprezentanții IGPR.

De asemenea, potrivit sursei citate, va fi informată și DGASPC Gorj, pentru efectuarea unor verificări privind creșterea copilului.

În filmarea postată pe Facebook apare un autoturism cu numere de Gorj, cu volan pe dreapta. În timp ce șoferul conduce mașina cu o singură mână, cu cealaltă împinge un cărucior în care se află un copil, cel mai probabil fiul lui, transmite corespondentul Mediafax.

Șoferul este încurajat de pe marginea drumului de o femeie care pare a fi mama băiețelului, care este amuzată de situație.

La un moment dat, conducătorul auto se întâlnește cu doi localnici, iar unul dintre ei se așază pe capotă.

Între timp, filmarea a fost ștearsă.

Oamenii legii s-au autosesizat după ce au văzut imaginile și îi caută pe părinții copilului.

„Deocamdată se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor din imagini și locația”, a declarat, marți, corespondentului Mediafax, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

De asemenea, și Direcția pentru Protecția Copilului Gorj s-a autosesizat în acest caz.

„Am văzut și noi imaginile. Ne-am autosesizat în acest caz. Am făcut o adresă în regim de urgență la Poliție să îl identifice, să vedem despre cine este vorba. Urmează să analizăm cazul prin prisma legislației de protecție a copilului. Cu siguranță este un incident care ridică mari semne de întrebare în ceea ce privește părinții”, a declarat, pentru Mediafax, Lucian Zălog, directorul adjunct al DGASPC Gorj.