TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante ȘTIRI ale zilei de sâmbătă, 28 decembrie, pe GÂNDUL.INFO

Publicat: 29 12. 2013, 19:57
Actualizat: 29 07. 2014, 17:00

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

ȘTIRILE ZILEI de sâmbătă, 28 decembrie.

1. Premierul Ponta a luat masa de Crăciun cu Regele Mihai, la Săvârșin – aceasta a fost știrea dimineții, după ce Victor Ponta a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook o fotografie care îl înfățișa pe premier în dreapta suveranului român. La câteva ore de la postarea imaginii respective, a venit și dezmințirea: Regele NU a fost prezent, ceea ce înseamnă că șeful Executivului a fost la Săvârșin, dar a participat la o cină cu Principesa Margareta și cu Radu Duda. Cum se explică atunci fotografia care îl înfățișa pe Ponta alături de Regele Mihai vedeți aici.

2. Pe plan internațional, informația zilei vine din China, unde cea mai înaltă instanță legislativă chineză a adoptat moțiunile care formalizează abolirea taberelor de reeducare prin muncă și relaxarea politicii de control a nașterilor, potrivit Mediafax. Aceste două reforme emblematice au fost anunțate la jumătatea lunii noiembrie după o reuniune a Comitetului central al Partidului Comunist Chinez (PCC).

3. Un alt anunț care ne bucură este cel al jurnaliștilor de la site-ul american Business Insider, care au inclus Salina Turda din Cluj într-un top al celor „25 de destinații incredibile de călătorie despre care turiștii nici nu știu  că există”.

4. Din păcate, ziua avea să ne aducă și vești mai puțin plăcute. Prima vine de la Brăila unde, un polițist în vârstă de 43 de ani și-a pierdut viața astăzi după ce a fost împușcat mortal de către un alt agent, în timpul unei partide de vânătoare autorizate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Brăila, Jenel Șogor, a fost un accident.

5. Seara a adus o altă veste, de la Paris. Cunoscutul regizor Dinu Cocea, tatăl seriei „Haiducii”, al cărei cărei actor principal a fost Florin Piersic, a murit. Cocea avea 84 de ani și, din 1986, se stabilise la Paris, pentru că în România, în timpul regimului comunist, căzuse în dizgrație.

.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO