Traficul pe TRANSFĂGĂRĂȘAN, în apropiere de Vidraru, a fost RELUAT pe un sens

Publicat: 01 06. 2012, 13:09
Actualizat: 02 06. 2012, 07:43

Traficul pe DN 7 C, Transfăgărășan, în apropierea lacului de acumulare Vidraru, închis din cauza unei surpări, a fost reluat, vineri, pe un singur sens, pentru autovehiculele cu masa maximă totală admisă mai mică de 20 de tone, accesul făcându-se dinspre Curtea de Argeș.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Argeș, la kilometrul 64 au fost finalizate parțial lucrările de consolidare, efectuate în regim de urgență în urma surpării carosabilului, iar în prezent pot circula autoturismele și mașinile de aprovizionare cu alimente și alte bunuri pentru pensiunile și cabanele din zonă, pe un singur sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Circulația rutieră pe DN 7 C, Transfăgărășan, la kilometrul 64, în apropierea Lacului Vidraru, s-a reluat din această dimineață, pe un singur fir, numai pentru autovehiculele cu masa maximă totală admisă mai mică de 20 tone. Lucrările de consolidare sunt încheiate pentru a permite accesul doar pe o bandă de circulație”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Argeș, agent Mădălina Bălănescu.

În 18 mai, pe Transfăgărășan, la kilometrul 64, spre Cumpăna, a avut loc o alunecare de teren, drumul surpându-se în lacul de acumulare din cauza ploilor, a aluviunilor și a traficului greu al camioanelor încărcate cu lemne. Varianta altenativă pentru turiști a fost drumul județean 704, o șosea pe care, pe anumite porțiuni, încape doar o mașină și pe care nu se poate circula cu mai mult de 20 de kilometri la oră.

Sectorul de drum cuprins între kilometrul 104, zona Piscu Negru din județul Argeș și kilometrul 130+800 de metri, Bâlea Cascadă din județul Sibiu, rămâne închis până în 30 iunie.