TRAGIC. O adolescentă a scăpat de cancer, dar a fost răpusă de coronavirus, după ce mama ei a dus-o la o „petrecere Covid”, desfășurată într-o biserică

Publicat: 08 07. 2020, 07:24
Actualizat: 08 07. 2020, 07:26

O adolescentă în vârstă de 17 ani, care a trecut peste coșmarul cancerului, a fost răpusă de coronavirus, după ce mama ei a dus-o la o „petrecere Covid” cu 100 de persoane, într-o biserică, unde nimeni nu purta mască de protecție. Carsyn Davis a murit în Miami, Florida, luna trecută, iar mama ei, Carole Brunton Davis, a fost condamnată public pentru gestul de a-și duce fiica bolnavă la o petrecere uriașă, unde nu s-au respectat regulile privind prevenția răspândirii Covid-19.

Rebekah Jones, cercetător în analiza datelor, a acuzat-o pe Brunton Davis de nesăbuință pe site-ul Florida Covid Victims, desemnând evenimentul drept o „petrecere Covid”. Brunton Davis este acuzată că și-a expus copilul în mod intenționat la coronavirus, scrie metro.co.uk.

„Petrecerea Covid” i-a adus sfârșitul tinerei de 17 ani

Brunton Davis a criticat eforturile de a-i determina pe oameni să poarte mască de protecție, pentru a nu răspândi coronavirusul, dar a șters ulterior mesajul de pe Facebook.

Carsyn, care era obeză și suferea de o boală a sistemului nervos, a fost dusă la Biserica First Youth din Fort Myers în data de 10 iunie, pentru a participa la o petrecere. „Slujba a revenit și e mai bună ca oricând! Jocuri, tombole, mâncare, DJ și muzică, începutul unei noi serii de slujbe”, așa suna „reclama” pentru evenimentul de la biserică.

Tânăra a ajuns să fie conectată la ventilator și starea ei s-a agravat, aceasta decedând în data de 23 iunie, la două zile după ce împlinise vârsta de 17 ani.

SUA cumpără 500.000 de doze de remdesivir, tratamentul folosit la tratarea Covid-19

SUA cumpără 500.000 de doze de remdesivir, o decizie ce va genera probleme pentru restul lumii, unde coronavirusul face, de asemenea, ravagii.

SUA și-a asigurat o rezervă de remdesivir, unul din cele două tratamente aprobate pentru a trata coronavirusul, scrie independent.co.uk.

Remdesivir, folosit anterior în tratarea Ebola, ajută la recuperarea pacienților Covid-19, fiind produs de gigantul farmaceutic Gilead Sciences.