Tribunalul București a decis arestarea preventivă în lipsă a fiului lui Dan Adamescu

Publicat: 04 05. 2016, 23:58

În luna martie, procurorii DNA au cerut arestarea în lipsă a lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, acesta fiind acuzat de două infracțiuni de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că „în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă pentru ca în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu Grigore Dan”.

Procurorii au anunțat că au fost făcute numeroase demersuri pentru a asigura prezența acestuia în fața organelor judiciare, „însă a urmărit tergiversarea cercetărilor față de el și în final sustragerea de la urmărirea penală”.

La data la care DNA a înaintat cererea de arestare preventivă a lui Bogdan Alexander Adamescu Tribunalului București, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, declara că procurorii l-au localizat însă nu pot face public locul în care se află.

Decizia instanței nu este definitivă însă este executorie.