Un avion plin cu pasageri al British Airways a luat foc la Copenhaga

Publicat: 09 07. 2022, 19:47
Sursă Foto - Caracter ilustrativ: Profimedia

O aeronavă plină cu pasageri a fost evacuată miercuri seara pe aeroportul din Copenhaga, după ce un incendiu a izbucnit la unul dintre motoare, au transmis autoritățile daneze.

Imaginile de la fața locului i-au surprins pe pompieri încercând să stingă incendiul, în timp ce pasagerii priveau dintr-o sală de așteptare.

Potrivit Daily Mail, pasagerii și întregul echipaj au coborât din Airbus-ul A320-232 teferi, a declarat poliția daneză pe Twitter.

„Un incendiu a izbucnit într-un motor al unui avion de pasageri care a fost oprit la poarta de îmbarcare. Focul este stins. Pasagerii evacuați. Nimeni nu a fost rănit,” a scris poliția.

Potrivit unor surse din partea British Airways (BA) au spus pentru MailOnline că a fost observat fum venind din avionul companiei din cauza „frânelor fierbinți”, în jurul orei 20, când avionul se afla la poartă.

Zborul de întoarcere către Londra a fost anulat, lăsând pasagerii frustrați încă o dată, într-o perioadă în care zborurile din Europa suferă multe anulări și întârzieri.

Videoclipurile și imaginile postate pe Twitter au arătat echipe din aeroport inspectând aripa și motorul avionului pentru a detecta daune.

„Toți clienții și echipajul au debarcat BA820 în siguranță. Nu vom opera niciodată o aeronavă decât este sigur să facem acest lucru,” a declarat British Airways.