Un elicopter militar s-a prăbușit în județul Bacău. Doi oameni au murit. UPDATE

Publicat: 07 03. 2013, 17:28
Actualizat: 07 07. 2016, 22:03

UPDATE Doi oameni au murit și alți trei sunt răniți, în urma accidentului de elicopter din Bacău, a confirmat ministrul Apărării Mircea Dușa. Un al doilea elicopter militar, care zbura alături de cel prăbușit, va transporta răniții pe aeroportul din Bacău, pentru a fi duși mai departe la un spital din București.

„Nu putem pune această prăbușire pe seama condiției tehnice a eliopterului. Toate aparatele de antrenament sunt upgradate. Este un eveniment nefericit”, a declarat ministrul Mircea Dușa.

Un elicopter militar al Flotilei Aeriene 95 Bacău s-a prăbușit în dreptul ocalitatății Berești-Bistrița din județul Bacău. Autoritățile au fost alertate de un martor, care a sunat la 112 și a anunțat că dintr-un elicopter aflat la sol iese fum. Pompierii și echipajele SMURD sunt pe drum către locul accidentului.

Ministerul Apărării Naționale a confirmat, într-un comunicat de presă, că elicopterul prăbușit este un IAR-330 Puma Socat care participa la un exercițiu de zbor în formație. Aparatul de zbor s-a prăbușit în zona Berești-Bistrița, din județul Bacău. O comisie din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene va cerceta circumstanțele producerii evenimentului.

Localitatea Berești se află la aproximativ 20 de kilometri de Bacău, iar elicopterul aparținea unei unități militare din oraș, conform prefectului de Bacău, Claudiu Șerban.