Un număr de 19 unități de învățământ din județul Vaslui, închise din cauza numărului scăzut de copii

Publicat: 23 09. 2013, 20:12
Actualizat: 06 02. 2016, 12:37

Un număr de 19 unități de învățământ din județul Vaslui, unele construite recent cu fonduri europene, au fost închise de autorități, în noul an școlar, pe fondul scăderii numărului de elevi și preșcolari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Șase școli și treisprezece grădinițe, majoritatea din mediul rural, au fost închise în județul Vaslui, din cauza numărului scăzut de elevi și preșcolari.

„Nu este vina nimănui că nu există populație școlară pentru ca aceste școli sau grădinițe să funcționeze în continuare. Dacă s-ar putea fizic, am muta clădirile școlilor închise în localitățile unde este nevoie, cu imobile improprii desfășurării procesului de învățământ”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Gabriela Plăcintă.

În aceste condiții, zeci de elevi sunt nevoiți să facă naveta în localitățile învecinate, unii chiar și pe jos.

Cele 19 unități de învățământ, între care o școală gimnazială din municipiul Huși și o grădiniță din Bârlad, au fost închise cu aprobarea Consiliului de Administrație a ISJ Vaslui, la solicitarea primăriilor din județ.

Unele dintre unitățile de învățământ închise, cum este școala din localitatea Băcăuani, au fost construite recent cu fonduri de la Banca Mondială, clădirile urmând să intre în conservare pe perioadă nedeterminată.