Unul dintre inculpații din dosarul lui Sebastian Ghiță, cercetat sub control judiciar

Publicat: 01 04. 2016, 11:05
Actualizat: 04 04. 2016, 13:15

Procurorul Aurelian Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la data comiterii faptelor, a fost eliberat din arest preventiv după ce instanța supremă a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. Mihăilă este acuzat de folosirea de informații nedestinate publicității și cercetare abuzivă.

Celelalte trei persoane cercetate în dosar, Liviu Tudose, Constantin Ispas și Viorel Dosaru, rămân în arest, au decis magistrații.

În același dosar, procurorii DNA Ploiești îl cercetează pe Sebastian Ghiță sub control judiciar pe cauțiune, suma stabilită fiind de 13 milioane de euro, după ce plenul Camerei Deputaților a respins miercuri cererile DNA privind încuvințarea cererilor de reținere și arestare. Ghiță are șapte capete de acuzare: dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, șantaj, cumpărare de influență, dar și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.