USR va vota Guvernul Orban chiar dacă cei trei miniștri respinși la audieri vor fi menținuți

USR va vota Guvernul Orban chiar dacă cei trei miniștri respinși la audieri vor fi menținuți
Publicat: 31/10/2019, 14:52

Întrebat joi la Alba Iulia dacă USR va vota Guvernul propus de PNL chiar dacă din acesta vor face parte și cei trei miniștri respinși de comisii la audieri, Barna a răspuns că decizia menținerii acestora îi aparține premierului desemnat Ludovic Orban, iar USR va fi prezent în Parlament și va vota conform angajamentului semnat cu PNL.

„Decizia asupra menținerii sau nu a celor trei miniștri în formula de vot propusă Parlamentului îi aparține exclusiv premierului desemnat, este o decizie pe care trebuie să și-o asume și asupra căreia nu am de ce să comentez. Ceea ce pot să spun fără niciun fel de îndoială este că USR va rămâne acel partid consecvent pe mesaje și pe poziție așa cum ne-am obișnuit de trei ani de zile, în toți acești ani USR a rămas consecvent pe mesaje și pe poziții, nu a avut derapaje ca alte partide care peste noapte capătă un junghi sau o bruscă durere de cap. Vom fi prezenți la votul de învestitură și toți colegii mei vor fi acolo. Ne respectăm angajamentul, am semnat cu premierul desemnat un acord politic în care obiectivele USR sunt asumate (…), iar în Parlament ne vom respecta angajamentul”, a declarat Dan Barna.

Aviz negativ au primit Florin Cîțu, propus la Finanțe, Ion Ștefan, propus ministru al Dezvoltării, și Violeta Alexandru, propunerea PNL pentru funcția de ministru al Muncii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase