Veste bună pentru bucureșteni: Internet gratuit în spațiile publice din Capitală

Publicat: 23 04. 2019, 17:23

„Prin implementarea acestui proiect, bucureștenii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spații publice precum parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc, după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de participare a Municipalității la inițiativa WiFi4EU. (…) Pentru acest proiect, Primăria Capitalei a obținut, în luna februarie, fonduri nerambursabile în valoare de 15.000 de euro pentru a instala rețele WiFi în spații publice precum parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc., accesibile gratuit pentru cetățeni”, informează municipalitatea.

Proiectul a fost votat în unanimitate, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Potrivit sursei citate, fondurile sunt asigurate prin inițiativa europeană WIFI4EU, care finanțează echipamentele și costurile de instalare, iar Municipiul București le va acoperi pe cele legate de abonament.

„Rețelele WiFi urmează a fi instalate în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanțare. Accesul consumatorilor finali la rețeaua WiFi4EU va fi gratuit, nu va conține publicitate comercială și nu va utiliza date cu caracter personal în scopuri comerciale. Rețelele WiFi vor fi ușor accesibile și vor utiliza echipamentele cele mai recente și de cea mai bună calitate disponibile, capabile să asigure o conectivitate de mare viteză utilizatorilor”, se mai arată în sursa citată.