VIDEO| Bunica Luizei Melencu, mărturie în lacrimi, la aproape trei ani de la dispariția fetei: „Luiza e vie, o așteptăm să vină acasă! Este suferință mare”

Un nou termen în dosarul crimelor de la Caracal a avut loc, miercuri, 9 februarie, la Tribunalul Olt. Judecătorii au audiat doi medici de la Institutul Național de Medicină Legală. Unul dintre specialişti este cel care a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceşanu.

Familia Luizei Melencu este în continuare dezamăgită de modul în care autoritățile au lucrat la dosar. Pe 14 aprilie se împlinesc trei ani de la dispariția fetei, iar rudele susțin că nu au mai aflat nimic nou.

Au trecut trei ani de la disparție, peste două luni, Luiza face trei ani. Pe 2 decembrie, a împlinit 21 de ani, a plecat spre 22 de ani și noi nu știm nimic despre Luiza în acești trei ani.Ne este foarte greu, o așteptăm să vină acasă, e sufletul nostru. Luiza e vie, o așteptăm să vină acasă!Este suferință mare. Venim la Tribunal, ne întoarcem înapoi, nu vor să ne spună nimic, nu vor să ne ajute cu nimic. Despre Luiza nu avem nicio probă, nu știm nimic-nimic. Eu, ca bunică (plânge) … o aștept să vină acasă … Să vină … Mi-e foarte greu, mi-e foarte dor de ea (plânge). Peste două luni se împlinesc anii”, mărturisește Elena Iordache cu lacrimi în ochi.

„Noi știm că Luiza este în viață”

Femeia își amintește că Luiza era cea care venea la ea cu flori și prăjituri.

Tot am crezut că aflăm despre ea, ce s-a întâmplat. Dar anii trec și noi nu aflăm nimic de Luiza.Nu mai știm ce să mai facem, nu mai știm unde să o mai căutăm, nu mai știm unde să ne mai ducem să aflăm de Luiza, că Dincă și Risipițeanu nu vor să spună nimic.Noi știm că Luiza este în viață. Dumnezeu este mare, o așteptăm să vină acasă. Dumnezeu e mare și face o minune, într-o bună zi o să ne-a aducă acasă pe Luiza”, continuă Elena Iordache.

Și Stelian Iordache, bunicul Luizei, acuză că dosarul Caracal a fost neglijat intenționat și că după trei ani nu a aflat nimic concret.

„Acest dosar nu a fost făcut pe bune, cu respectarea faptelor, a ceea ce s-a întâmplat. Acest dosar a fost făcut pentru și din interese. Din aceste interese, de trei ani aproape nu am aflat nimic concret.Am fost astăzi în sală și aceste doamne (doi medici legiști care au făcut expertizele pentru ADN în cazul Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu – n.r.), una mai mult și-a lăudat meseria și a început să facă afirmații că ea a fost și pe la Balotești. Nu ne interesează pe unde a fost, pe noi ne interesează ce s-a întâmplat în realitate cu Luiza”, spune Stelian Iordache.

Bunicul Luizei: „În anul 2019 sunt cele mai multe răpiri din România

În continuare, Stelian Iordache acuză că la acest dosar s-a lucrat fără probe și că în trei ani, familia nu a primit nicio dovadă.

 Suntem într-o ceață, într-un impas. Asta au vrut de fapt și anchetatorii, să ne țină departe. Nu știam atunci ce s-a întâmplat, nu bănuiam că vom ajunge în situația actuală, după trei ani. Acești așa-zis oameni au avut tot interesul să nu aflăm ce s-a întâmplat. Am ferma convingere că ei știu ce s-a întâmplat în realitate cu Luiza, din primele momente. Am fost niște fraieri, dacă nu am avut niciodată de-a face cu justiția, uitați în ce situație ne-au pus, ne-au luat un copil.

Stelian Iordache-bunicul Luizei Melencu

„A fost un an de rușine al instituțiilor statului, care nu și-au făcut datoria și au avut anumite interese.Am impresia că acolo se cotizează pe undeva, pe la anumite instituții și anumiți indivizi din instituții sunt în legătură cu așa-zisele clanuri. Ei coordonează aceste situații de trafic internațional”, a mai spus bunicul Luizei.

Următorul termen în dosarul Caracal s-a stabilit pe 16 martie.

Gheorghe Dincă este acuzat pentru 8 infracțiuni, trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni. Complicele său, Fane Risipițeanu este acuzat de viol în cazul Luizei Melencu.

Răpirea și uciderea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșeanu a șocat România în 2019. Alexandra a fost rapită pe 24 iulie de Gheorghe Dincă, după ce s-a urcat în mașina lui pentru a ajunge din satul său, Dobrosloveni, la Caracal.

La scurt timp de la prinderea lui Dincă, anchetatorii au descoperit că în aprilie mai comisese o faptă. Luiza Melencu s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă de la marginea orașului Caracal, pentru a se întoare acasă, în satul Dioști. A fost ultima dată când Luiza a fost văzută în viață.

Citește și

FOTO. Cum arată casa groazei din Caracal la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Locul în care a fost ținută după răpire, năpădit de buruieni

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase