Un nou termen în dosarul Caracal. Judecătorii au audiat șapte martori. Bunicul Luizei: „Ei au tot interesul să ne ascundă realitatea”

Un nou termen în dosarul Caracal. Judecătorii au audiat șapte martori. Bunicul Luizei: „Ei au tot interesul să ne ascundă realitatea”
Gheorghe Dincă, Foto: MEDIAFAX
Publicat: 08/09/2021, 20:59
Actualizat: 09/09/2021, 18:02

Un nou termen în dosarul crimelor de la Caracal a avut loc, miercuri, 8 septembrie, la Tribunalul Olt. Judecătorii au audiat șapte martori, iar procesul este departe de a se încheia.

Un nou termen în dosarul fetelor răpite de la Caracal a avut loc astăzi la Tribunalul Olt. Gheorghe Dincă, principalul inculpat, a stat din nou față în față cu părinții și rudele fetelor pe care se presupune că le-a omorât. La termenul de astăzi, judecătorii au audiat șapte martori, iar procesul este departe de a se încheia, arată informațiile transmise de  Georgiana Stănescu, corespondent al GÂNDUL la Craiova.

Gherghe Dincă a fost adus astăzi la Tribunalul Olt să asiste la audierea martorilor din dosarul în care este acuzat de răpirea și uciderea Luizei și Alexandrei. Magistrații au citat mai multe persoane, unele cunoștințe ale principalului inculpat, iar una dintre acestea a povestit instanței faptul că Gheroghe Dincă a participat la o nuntă alături de procurorul Ovidiu Popescu, unul dintre cei implicați în acest caz.

“La termenul acesta a recunoscut Firică, faptul că la nunta fiului au fost Dincă și procurorul Popescu, invitați de oanoare. Pe de altă parte, am arătat că procurorii de la DIICOT au falsificat probele, în sensul că s-au făcut că înaintează, în luna august 2019, un număr de 40 de probe pentru a fi expertizate, însă ulterior s-au adresat experților și au spus să nu le mai facă pe toate, ci doar trei. Am cerut judecătoarei să solicite procurorilor să ne spună ce s-a întâmplat cu acele probe. Se refereau la acele probe din încăperea unde a fost Alexandra”, a declarat avocata familiei Melencu, Carmen Obârșanu.

Doar audierea martorilor va dura cel puțin până la sfârșitul anului

Audierile de astăzi sunt doar începutul unui lung șir de pledoarii pe care magistrații le vor auzi din partra martorilor implicați în acest dosar. Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Modovan, susține că procesul va mai dura mult. Doar audierea martorilor va dura cel puțin până la sfârșitul anului.

“Urmează în continuare să se audieze și alți martori. Este departe de a se afla adevărul în această cauză, dar sperăm că până într-un final, când vom pune concluzii pe fondul cauzei, să știm ceva. Deocamdată suntem în plină desfășurare de activități ale cercetării judecătorești și urmează să clarificăm cumva lucrurile.( … )Mai sunt cel puțin 20 de martori de audiat în această cauză apoi reiterăm discuțiile privind refacerea rapoartelor de expertiză.” Aurel Moldovan.

Rudele fetelor dispărute și-au pierdut de mult răbdarea și aproape și speranțele că vor afla vreodată adevărul. Oamenii spun că s-au săturat să aștepte și că nu mai cred că vor afla, cu adevărat, ce s-a întâmplat cu Luiza și Alexandra.

“Ce să aflăm dacă ei au tot interesul să ne ascundă realitatea? Ei știu în realitate ce s-a întâmplat cu fetele și tot timpul această judecătoare fuge de responsabilitate, încearcă pe toate căile posibile să ne anuleze toate cererile pe care le formulăm prin doamna avocat„ a declarat Stelian Iordache, bunicul Luizei.

Audierea martorilor va continua și luna viitoare, când următorul termen a fost stabilit pentru data de 6 octombrie.