ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII, celebrată astăzi de Google printr-un logo special

Publicat: 08 03. 2013, 11:05
Actualizat: 11 03. 2017, 15:07

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII este celebrată de Google printr-un Doodle. Pe 8 MARTIE, de ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII, logo-ul Google este reprezentat din fețele a aproape 30 de femei de toate rasele și toate vârstele.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII, 8 MARTIE, celebrează femeia de toate vârstele, dar și realizările politice, economice și sociale ale femeilor de pretutindeni. ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII a început ca un eveniment socialist, în special în fostul bloc sovietic, însă în timp ziua de 8 MARTIE și-a pierdut semnificația politică și a devenit un simplu prilej pentru bărbați de a le sărbători pe cele dragi.

Prima dată când s-a sărbătorit ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII a fost pe 28 februarie 1909, în SUA, la inițiativa Partidului Socialist. După ce a fost celebrată inclusiv pe 18 martie în anumiți ani, în 1917 ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII s-a sărbătorit pe 8 MARTIE și această dată a rămas fixă.

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII a fost celebrată doar în țările comuniste până în 1977, când Adunarea Generală a Națiunilor Unite a cerut ca ZIUA FEMEII, 8 MARTIE, să fie Ziua ONU pentru drepturile femeilor și pacea mondială.