ZIUA MUNCII 1 MAI. Suveranul Pontif face apel la dreptate socială împotriva șomajului

Publicat: 01 05. 2013, 14:55
Actualizat: 30 07. 2014, 14:37

De ZIUA MUNCII, Papa Francisc a făcut apel la toți liderii politici să facă tot ce pot pentru a crea locuri de muncă, apreciind că șomajul este rezultatul unei gândiri economice „în afara regulilor dreptății sociale”, informează France Presse.

„Fac apel la politicieni de ZIUA MUNCII să facă tot posibilul pentru a relansa piața muncii”, a declarat Suveranul Pontif în fața miilor de credincioși care au asistat la audiența sa săptămânală din Piața Sfântul Petru.

„Munca ne dă demnitate. În schimb, cei care nu muncesc nu au această demnitate. Dar sunt mulți cei care vor să muncească și nu pot. Când societatea este organizată în așa fel încât nu toți au posibilitatea de a munci, această societate nu este dreaptă”, a afirmat Papa Francisc de ZIUA MUNCII, la slujba de la reședința din Santa Marta, potrivit Radio Vatican, citat de ANSA.

 

„Demnitatea ne-o dau puterea, banii, cultura? Nu! Demnitatea ne-o dă munca!” și o muncă demnă, pentru că astăzi multe „sisteme sociale, politice și economice au făcut o alegere care înseamnă exploatarea persoanei”, a mai spus Suveranul Pontif de ZIUA MUNCII, citat de Radio Vatican.