VIDEO | Mărturiile oamenilor care au văzut momentul când elicopterul american a aterizat forțat: „Era ca un cutremur. Dezastrul a fost foarte aproape”

Publicat: 15/07/2021, 19:32
Actualizat: 15/07/2021, 21:35

Zeci de oameni au venit, joi, în zona Pieței Charles de Gaulle în momentul în care un elicopter Black Hawk al Armatei Americane a aterizat forțat în sensul giratoriu. Unii dintre ei au fost martori la evenimentul care s-ar fi putut transforma într-o tragedie, în schimb, alții au văzut știrea la televizor și au venit de îndată la fața locului.

La ora prânzului, în fața clădirii de sticlă din Aviatorilor, zeci de bucureșteni filmează elicopterul aterizat forțat. Locul este împânzit de poliție și de pompieri SMURD. Cu toate că majoritatea martorilor la incident au tras o sperietură zdravănă, unii dintre ei discută teorii conspiraționiste cum că este „mâna americanilor”.

Să stea la ei în țară americanii ăștia. Să plece și să ne lase pe noi. Vor să distrugă pământul românesc”, spune unul dintre bărbații aflați în zona Charles de Gaulle din București.

Un tânăr care lucrează chiar într-una din clădirile de birouri a văzut momentul în care pilotul a forțat aterizarea elicopterului. Bărbatul spune că mai era doar un pas pentru ca o tragedie să aibă loc.

Bărbat: „Ne omora pe toți”

„Am simțit un zgomot, era ceva similar cu un cutremur și se balansa continuu. Vă dați seama că am tras o sperietură, dacă cumva intra în clădire ne omora pe toți. Am văzut că s-a forțat aterizarea și apoi militarii au ieșit din aeronavă”, spune bărbatul în vârstă de 30 de ani pentru Gândul.ro.

Martor: „Dezastrul a fost foarte aproape”

Alexandru, în vârstă de 32 de ani, a mărturisit că zgomotul a fost primul semn. În acel moment, tânărul se îndrepta către Parcul Herăstrău.

Zgomotul a fost primul semn. Era clar ca survolează cu anumite intermitențe, greutăți. Dezastrul a fost foarte aproape. Să aterizezi de urgență într-o zonă civilă este un lucru extrem de riscant. Nici nu cunosc protocoalele și legile încălcate. Până la urmă sperietura a fost pe măsură. Bine că a trecut. Șoferii au amuțit cand au văzut elicopterul pe carosabil, mai spune bărbatul.

Unele dintre persoanele aflate la Charles de Gaulle au văzut știrea cum că un elicopter a lovit doi stâlpini de iluminat și au vrut să vadă ce s-a întâmplat

Eu am auzit în presă și stând în zonă am venit cu bicicleta să văd ce se întâmplă. Într-adevăr, este un eveniment pe care nu-l întâlnești des. Partea bună este că nu sunt victime umane și asta este cel mai bine”, spune Valentin.

Poliţiştii de la Rutieră au intervenit foarte prompt la faţa locului pentru a bloca traficul, astfel încât să faciliteze aterizarea elicopterului aparţinând forţelor americane, spune purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Claudiu Costea.

Colegii mei de la Brigada Rutieră care se aflau în intersecția Charles de Gaulle unde s-a produs acest incident au avut o implicare foarte importantă. Aceștia se aflau la fluidizare, moment în care atenția le-a fost atrasă de un curent foarte puternic și au intervenit foarte promt la fața locului, blocând traficul rutier astfel încât să-i faciliteze elicopterului aterizare. Este foarte important acesta spect pentru că altfel, puteam asista la o tragedie, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Claudiu Costea.

Polițist: „Au început să se mişte maşinile”

Ion Adrian, poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere de 5 ani, este unul dintre cei care au intervenit în intersecţia din Capitală, în momentul în care elicopterul militar a aterizat.

„Având în vedere că elicopterul era undeva la 20 m deasupra noastră, ne-a luat prin surprindere, a fost o chestie spontană şi cred că toate maşinile au simţit şi ceilalţi conducători că au început să se mişte maşinile. Oarecum am avut şi noroc pentru că a fost sincronizarea perfectă, celelalte maşini erau oprite la semafor şi încă nu erau pe viraj anumite maşini care să intre în contact cu elicopterul. Mă bucur că am putut interveni”, a spus Ion Adrian.

Citește și VIDEO | Momentul în care elicopterul american aterizează forțat în Piața Charles de Gaulle

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine