VIDEO | Sorin Grindeanu, despre lucrările pe A7 – Lot 2: ”Au fost depășite OBSTACOLELE, unele dintre ele nu au fost din vina companiilor care execută”

Publicat: 12/09/2023, 11:43
Actualizat: 12/09/2023, 15:29

Premierul Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, au verificat stadiul lucrărilor pe A7 – Autostrada Moldova, Loturile 1 (Dumbrava – Mizil) și 2 (Mizil – Pietroasele), acesta din urmă declarând că au existat unele dificultăți, însă, în acest moment, obstacolele au fost depășite.

Constructorul Lotului 2 al Autostrăzii A7 este asocierea Trace – Coni, iar premierul Marcel Ciolacu s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor, atât pe Lotul 1, cât și pe Lotul 2 al A7 – Autostrada Moldovei.

”S-a impus alt ritm, sunt și bani europeni și fonduri de la buget. Sunt foarte mulțumit de ritmul pe care Sorin Grindeanu l-a impus”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Sorin Grindeanu: ”Pânza freatică a fost extrem de sus, dar și acele probleme s-au depășit”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a precizat că ritmul de lucru este mulțumitor pe tronsonul de la Dumbrava la Mizil, iar în ceea ce privepte Lotul 2 de pe A7 – unde lucrează asocierea Trace – Coni – au existat unele probleme, dar au fost depășite.

Proiectele făcute în prealabil nu pot ”rezolva” toate problemele de la fața locului, iar Sorin Grindeanu a punctat că pe Lotul 2 este vorba despre o execuție directă, iar obstacolele – dând ca exemplu pânza freatică, aflată ”extrem de sus” – au fost depășite.

”Pe al doilea lot, care – așa cum știți – e Mizil – Pietroasele, există o zonă de întârziere pe jumătatea care e în construcție cu compania din Bulgaria. Le-am dat termen ca într-o lună să văd un ritm crescut. Au fost depășite toate obstacolele și unele dintre ele nu au fost din vina companiilor care execută.

Am mai spus lucrul ăsta, unele proiecte au fost făcute din birou, iar acele lucruri se văd în faza de execuție. Noi aici am avut o execuție directă. Pe anumite tronsoane, dacă vă uitați la început, pânza freatică a fost extrem de sus, aceleași probleme le-am avut și pe lotul celălalt, dar și acele probleme s-au depășit.

De aceea mă aștept ca în următoarea lună ritmul să fie unul sporit. Resurse financiare există, nu e o problemă de bani, deci mă aștept să văd un ritm crescut”, a declarat Sorin Grindeanu.

Cristian Pistol, director general CNAIR: ”Au fost probleme cu terenul de fundare, nu se pune problema rezilierii contractului cu Trace”

În exclusivitate pentru Gândul, Cristian Pistol – director general CNAIR – a transmis că, într-adevăr, au existat unele probleme pe lotul 2 al Autostrăzii A7 (”Autostrada Moldovei”), însă cauzele principale au fost ploile abundente din primăvara acestui an și terenul de fundare.

Cristian Pistol a transmis, tranșant, că nu se pune problema ca acest contract încheiat cu Trace să fie reziliat, negând vehement toate speculațiile apărute în ultima vreme, iar din cauza factorilor externi care au afectat lucrările este posibilă acordarea unei prelungiri de termen.

Sunt întârzieri pe lotul 2 al Autostrăzii Ploiești-Buzău, dar nu se pune problema rezilierii contractului cu Trace. Sper să finalizeze anul viitor lucrările. Au fost probleme pe acel lot, am avut o primăvară ploioasă, au fost probleme cu terenul de fundare. Din această cauză, s-ar putea să le mai dăm o prelungire de termen”, a precizat Cristian Pistol. (alte detalii AICI)

Lotul 2 din Autostrada Ploiești-Buzău, date tehnice

Lotul 2 din Autostrada Ploiești-Buzău, parte din Autostrada Moldovei (A7), Mizil – Pietroasele are o lungime de aproximativ 30 km.

Lotul este construit de asocierea Trace – Coni.

  • Structuri mari (poduri și pasaje): 15 – 6.400 metri cubi beton turnat, armături 900 tone
  • Piloți: 12 km
  • Adâncime medie piloți: 25 m
  • Diametru piloți: 1,2 m
  • Beton turnat: aproximativ  10.000 metri cubi
  • Podețe: 21 – 1.200 metri cubi beton turnat, armături 55 t
  • Terasamente (n.r. umpluturi de pământ):  600.000 metri cubi dintr-un total de 2.000.000 mc.
  • Asfalt turnat pe 20 km: 300.000 de tone

Contractul a fost semnat la 7 iunie 2022, iar ordinul pentru începerea lucărărilor a fost emis pe 11 august 2022. (alte informații AICI)

Contractul are o valoare de 1,25 miliarde de lei (fără TVA), lucrările sunt finanțate prin PNRR, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Autostrada Ploiești – Buzău are o lungime de 63,25 km.


Citește și:

EXCLUSIV | Ce au descoperit anchetatorii după ”PERIEREA” finală la locul exploziilor din Crevedia: ”Ar putea conține date importante!”

VIDEO | CNAIR, după accidentul unui TIR turcesc care a blocat Podul Prieteniei: ”S-a produs din cauza bulgarilor, nu întrețin partea lor de pod!”

EXCLUSIV VIDEO | Ministrul Agriculturii promite: ”Până pe 31 martie 2024 vor reîncepe lucrările la Canalul Siret-Bărăgan”

EXCLUSIV VIDEO | România riscă să plătească milioane de euro pentru depozitele de deșeuri neînchise. Fechet: ”Mă tem că va fi o condamnare în toamnă”

EXCLUSIV VIDEO | Cum pot fi salvate pădurile de la tăiere. Ministrul Mediului: ”Monitorizăm din satelit, aerian și cu camere de supraveghere”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Emisiunea de la care Rona Hartner credea că i s-a declanșat boala: 'Acolo am slăbit...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
Vedete care împlinesc 60 de ani, dar nu-și arată vârsta GALERIE FOTO
Boala cruntă de care suferă Gelu Duminică: Nu știu dacă o să apuc 47 de...
Noi detalii în cazul morții lui Beatrice, tânăra ucisă de patronul magazinului la care lucra....
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Medicilor nu le-a venit să creadă când au văzut! Ce a dus la decesul micuței...
Aceasta e cea mai mare pensie din România! De cealaltă parte, peste 1 milion de...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
Cele mai CIUDATE obiceiuri ale lui Napoleon! Ce FEMEI îi plăceau cel mai mult?
Cutremur în toată Rusia: Putin va fi înlăturat printr-o lovitură de palat
Trei zodii care pierd bani în decembrie. Ratează o șansă unică de câștig
Ștefan Bănică, moment emoționant pe scenă, alături de fiica lui, Violeta Bănică. Adolescenta și-a acompaniat...
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...