EXCLUSIV | Ce au descoperit anchetatorii după ”PERIEREA” finală la locul exploziilor din Crevedia: ”Ar putea conține date importante!”

EXCLUSIV | Ce au descoperit anchetatorii după ”PERIEREA” finală la locul exploziilor din Crevedia: ”Ar putea conține date importante!”
Publicat: 02/09/2023, 13:33
Actualizat: 02/09/2023, 13:50

Continuă ancheta de proporții declanșată după exploziile de la o stație GPL din Crevedia, iar toți cei angrenați în această impresionantă desfășurare de forțe încearcă să descopere indicii care să lămurească toate semnele de întrebare apărute după tragedie.

În urma deflagrațiilor, nu mai puțin de 55 de oameni au fost răniți – printre care și mulți pompieri și jandarmi -, iar 3 persoane, din nefericire, au decedat.

În exclusivitate pentru Gândul, surse judiciare au declarat că la fața locului a fost descoperit un telefon mobil, iar aparatul ar putea conține informații foarte importante pentru anchetă. Telefonul mobil a fost găsit chiar în fața locuinței soților Barbu, decedați în urma deflagrației, și urmează a fi cercetat de specialiști.

La locul exploziei de la Crevedia, la perierea finală de la cercetarea la fața locului, a fost găsit un telefon mobil. Acesta ar putea conține date importante pentru anchetatori.

Telefonul a fost ridicat de jandarmi din dreptul caselor soților Barbu, care au fost înmormântați azi, și a celei de a treia victime, decedată și ea.

Aparatul, care constituie și el probă, va fi predat procurorului de caz, va fi trimis pentru a fi realizată expertiza informatică și este posibil conțină chiar și imagini dinainte de explozie sau din timpul exploziei”, au declarat surse judiciare pentru Gândul, în exclusivitate.

”Orice ar putea avea legătură cu explozia şi poate fi folosit ca probă”

Zeci de jandarmi au fost filmați pe câmpul din apropierea zonei unde au avut loc exploziile din 26 august, de la Crevedia, în timp ce caută indicii care ar putea ajuta în anchetă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Ana-Maria Burchi, susține că efectivele de jandarmi efectuează, la solicitarea procurorului de caz, cercetări în apropierea staţiei GPL şi până la 400-500 metri în jurul acesteia.

”Se caută bucăţi de cisternă, resturi din explozie, orice ar putea avea legătură cu explozia şi poate fi folosit ca probă în dosarul deschis de Parchet”, a declarat oficialul Jandarmeriei. (mai multe detalii AICI)

”Experții au ridicat, de la fața locului, resturi de motoare și capace de cisternă”

Cauzele exacte care au provocat prăpădul de la Crevedia vor fi cunoscute în cel mult trei luni. Conform directorului Insemex, George Găman, specialiștii institutului din Petroșani, care fac expertiza incidentului devastator, au finalizat culegerea probelor din epicentrul exploziei și echipa a ajuns aseară la Petroșani, iar apoi vor începe să lucreze în laborator la toate probele strânse pentru a fi analizate.

Printre probe, experții au ridicat, de la fața locului, resturi de motoare și capace de cisternă. În momentul de față, nu pot fi oferite amănunte sau concluzii pripite, pentru că este vorba de o expertiză profesionistă.

Insemex se ocupă cu cercetări fundamentale şi aplicative, dezvoltare tehnologică, de interes public naţional privind evaluarea şi prevenirea riscurilor în activităţile cu pericol de atmosfere explozive şi toxice, inclusiv în ceea ce priveşte utilizarea explozivilor. (alte informații și imagini AICI)

Ancheta de la Crevedia, coordonată de procurorul Marius Iacob

Ancheta privind exploziile de la Crevedia a fost preluată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind coordonată de procurorul Marius Iacob, care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.

Surse judiciare au declarat că la Parchetul Militar nu au sosit încă rapoartele de intervenție, în pofida faptului că au fost trimise adrese către ISU BIF și ISU Dâmbovița.

La Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel continuă ancheta în cazul exploziei de la Crevedia. Până acum, încă nu au sosit rapoartele de intervenție, deși s-au trimis adresele către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov (ISU BIF) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița.

Mai mult, până la acest moment au fost puse la dosar fotografii cu mașinile implicate în intervenție și au fost sigilate costumele pompierilor care au fost folosite, echipamentul fiind parte a probatoriului”, au declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul. (citește și alte detalii AICI)


Citește și:

FOTOGRAFIE ȘOCANTĂ. Exploziile de la Crevedia au fost atât de puternice încât au topit căștile pompierilor

UPDATE | Explozie la o stație GPL din Crevedia. Plan Roșu de Intervenție. Ultimul bilanț: un mort și 46 de răniți, 8 în stare gravă, inclusiv pompieri

PERCHEZIȚII la Primăria Crevedia, sediul firmei Flagas și domiciliile administratorilor. Procurorul general: „Se fac audieri la sediul IGPR”

Primarul din Caracal ANUNȚĂ că se retrage din PSD și din toate funcțiile pe care le deține după tragedia de la Crevedia: „Sunt puternic afectat”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete