Dimineața de miercuri a fost una dintre cele mai reci dimineți de iulie din ultimii 20 de ani în România, cu -0,8 C la vârfu Omu și +2,1 C la Întorsura Buzăului. Răcoare a fost și la câmpie: doar 8 grade la Ploiești, Vaslui, Arad și Bacău.

Joi dimineață a fost ceva mai cald, dar tot au fost orașe unde minima a scăzut la sub 10 grade. Maxima nopții a fost la Constanța (20 de grade), în timp ce miercuri fusese cel mai cald la Sulina (18 grade), conform HotNews.

Temperaturile cresc de la o zi la alta

De joi, 14 iuie, un val de aer fierbinte aduce temperaturi sufocante.

Conform ANM, valorile termice vor creşte semnificativ în toată ţara, astfel că vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 grade Celsius. Cerul va fi variabil, parţial noros în estul ţării, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 21 grade elsius, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.

Şi în București vremea se va încălzi, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 32 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 18 grade Celsius, mai scăzută în zona periurbană.