Prognoza meteo de joi, 22 aprilie 2021. Nu scăpăm de precipitații

Publicat: 21 04. 2021, 18:59
Actualizat: 21 04. 2021, 19:03
Gândul.ro îți oferă, zilnic, prognoza meteo!

Potrivit prognozei meteo, în noaptea de miercuri spre joi (21/22 aprilie) va ploua pe arii restrânse în nord-vestul țării. În zona înaltă din nordul Carpaților Orientali pot fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, iar izolat se va semnala ceață. Temperaturile minime se vor situa între -1°Celsius în depresiuni și 9°Celsius pe litoral, potrivit Digi FM.

Prognoza meteo de joi, 22 aprilie 2021

Vremea va fi apropiată de normalul termic în majoritatea regiunilor. În nord-vest, nord și centru vor fi averse și descărcări electrice, iar pe alocuri vor fi cantități de apă de 15 l/mp și condiții de grindină. În restul teritoriului vor fi ploi slabe pe arii restrânse.

La altitudini mari pot fi precipitații mixte, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13°Celsius în depresiuni și 22°Celsius în sud.

Cum va fi vremea în București, pe 22 aprilie 2021

În Capitală, la noapte cerul va fi variabil, cu vânt slab până la moderat și o minimă de 4°Celsius. Joi, 22 aprilie, vor fi înnorări, dar cu șanse slabe de ploaie și o maximă de 21°Celsius.

Cum va fi vremea de Paștele Ortodox. Prognoza meteo pentru următoarea lună

Meteorologii vin cu informații despre prognoza meteo în perioada 12 aprilie – 10 mai. Astfel, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă de primăvară. În săptămâna în care urmează Paştelui Ortodox se vor întregistra temperaturi specifice începutului de lună mai.

EXCLUSIV GÂNDUL FINANCIAR. Valul de frig din aprilie afectează producția de caise. Vom avea fructe mai puține și mai scumpe

Diferențele mari de temperatura dintre zi și noapte din perioada martie-aprilie afectează cel mai mult producția de fructe – caise, în special.

De asemenea, semănăturile de primăvară vor fi întârziate, însă nu sunt așteptate pagube majore din acest motiv, susțin specialiștii.

Vremea rece le-a păcălit până și pe albine, care n-au ieșit încă la zbor, și nu ne rămâne decât să sperăm că nu vor fi probleme legate de polenizarea culturilor.

Șocurile acestea termice din martie-aprilie afectează foarte mult speciile de pomi fructiferi, în special sâmburoasele. Înghețurile mai târzii pot să aibă efecte la măr, păr și alte câteva specii” – Valeriu Tabără, președintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „​Gheorghe Ionescu-Şişeşti” (ASAS).