Prima pagină » Coronavirus » VEȘTI. Testul pentru COVID-19 cu rezultat în două minute, aprobat de SUA

VEȘTI. Testul pentru COVID-19 cu rezultat în două minute, aprobat de SUA

VEȘTI. Testul pentru COVID-19 cu rezultat în două minute, aprobat de SUA
Incidența infecției este în creștere la nivel național / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Un nou test de depistare a coronavirusului, cu rezultat în doar două minute, a fost autorizat în SUA. 

Este vorba despre un test de sânge, bazat pe anticorpi, care arată dacă o persoană este sau a fost infectată cu noul coronavirus.

„Testarea extinsă (planul B pe care îl tot propun, dar nu aude nimeni) e doar la un avion distanță. Pandemia nu se tratează ca o boală obișnută. Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi, ne spune chiar OMS”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

„A. Noul test:

1. Este un test de sânge, bazat pe anticorpi, care arată daca o persoană este sau a fost infectată cu noul coronavirus.

2. COVID-19 IgG/IgM Rapid Test se face pe loc, la fel ca un test rapid de glicemie.

3. A fost autorizat în regim de urgență de Agenția americană pentru Alimentație și Medicamente (FDA).

4. Sensibilitatea este de 99%. Sensibilitatea reprezintă capacitatea testului de a descoperi boala. (Cu cât testul este mai sensibil, cu atât este mai mic riscul de a ramâne bolnavi nedescoperiți). (!!! Sensibilitatea media a RT-PCR este estimată la 75% (între 66-80%))

5. Specificitatea este de 91%. Specificitatea reprezintă capacitatea testului de a furniza un răspuns negativ pentru oamenii sănătoși (Cu cât este mai mare cu atât scade riscul de a avea rezultate fals pozitive).

6. Compania lucrează cu agențiile federale pentru a trimite milioane de teste rapid în spitalele americane și deja a fost utilizat cu succes în mai multe state.

B. Testarea extinsă (suspecți/expuși/asimptomatici) este vitală pentru:

1. Controlul răspândirii COVID-19. Rata de infectare se poate reduce semnificativ. Rata de infectare în Germania, adică numărul de persoane pe care le contaminează în medie un bolnav de COVID-19, a scăzut sub unu, ajungând la 0,7, conform estimării publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federală responsabilă de monitorizarea epidemiologică dar doar după ce au efectuat 1,7 milioane de teste (2,4% din populație). Epidemia de noul coronavirus este de acum „sub control şi gestionabilă” în Germania, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

2. Izolare activă (inclusiv asimptomatici). Chiar dacă persoana infectată nu are simptome (4 din 5 sunt în această situație) aceasta poate totuși să transmită virusul altor persoane.

3. Scăderea numărului deceselor (creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%, testarea a 500.000 de persoane pe săptămână salvează 2.500 de vieți). La 1 aprilie, rata de fatalitate a cazurilor (RFC-ul) Germaniei era de 1,1%, iar al Coreei de Sud, de 1,8%. Ambele țări s-au angajat din timp în programe de testare agresive și ambele sunt considerate ca fiind modele de succes în prevenția răspândirii COVID19. În schimb, RFC-ul din Italia era la 1 aprilie de 12,6%, iar cel al Spaniei 9,4%. Niciuna dintre țări nu a promovat până de curând testarea agresivă. În mod similar, Olanda a abordat politica de testare redusă, iar RFC-ul său era de 8,2%

4. Salvarea și relansarea economiei. (Carantina actuală costă atât Italia, cât și Spania, aproximativ 1,75 miliarde de euro pe zi). Falsa economie a netestării costă aproape 3% din PIB.

C. Concluziile sunt clare:

1. „Nu putem combate cea mai mare criză globală a vremurilor noastre legați la ochi” – acesta este unul dintre mesajele lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în contextul pandemiei COVID-19.

2. Mai multe testări vor salva mai multe vieți decât distanțarea socială aplicată tuturor și va costa mai puțin (a declarat Anja Schiel, consilier senior în cadrul Agenției Norvegiene a Medicamentului și co-autor al studiului Vital Transformation), mai ales că un tratament specific pentru COVID-19 nu există încă, iar mecanismele de producere a unui vaccin sunt complexe și necesită timp.

3. Paradoxul este că nimeni nu vrea să facă asta până când lucrurile nu sunt extrem de grave. Încă nu e prea târziu…”, a explicat dr. Ciuhodaru, pe pagina sa de Facebook.

Mediafax
Efectele neașteptate ale pandemiei COVID-19. Ce se întâmplă cu creierul oamenilor acum
Digi24
Proteste la Kiev. Furia creşte în Ucraina după ce Zelenski a promulgat legea ce vizează reducerea puterii organismelor anticorupție
Cancan.ro
BREAKING | Un nou virus se extinde în Europa! Peste 5 miliarde de oameni, în pericol
Prosport.ro
„Indecento!”. Imaginile cu Georgina Rodriguez la biserică au declanşat un tsunami de comentarii negative
Adevarul
Miturile alimentare „sănătoase” care fac mai mult rău decât bine. Nutriționist: „Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face”
Mediafax
Capitala sub căldură extremă: Două zile consecutive de Cod portocaliu și 37 de grade
Click
Zodia care în august cucerește totul: iubire, bani, succes. Are parte de o transformare spectaculoasă la final de vară, norocul îi bate la ușă
Wowbiz
Mihaela Rădulescu face dezvăluiri tulburătoare în premieră, după finalizarea autopsiei lui Felix Baumgartner: „Eram convinsă că nu suferise un infarct” Detalii ȘOC din anchetă
Antena 3
Fenomenul ciudat de pe litoral s-a intensificat: Apa mării este și cu 20 de grade mai rece decât aerul. Ce înseamnă „upwelling”
Digi24
VIDEO Momentul în care militarii ruși ascunși în tufișuri împușcă un civil pe bicicletă care trecea pe drum
Cancan.ro
L-au călcat în picioare pe Radu Vâlcan! Avocații au fost contactați! A început Insula Iubirii, iar noi lovim cu detalii care te vor lăsa mască!
Ce se întâmplă doctore
Singurul aparat din casă care nu trebuie scos din priză niciodată. Ce riști dacă îl oprești, chiar și în vacanță
observatornews.ro
Rezultate admitere liceu 2025. Repartizarea computerizată a fost afișată
StirileKanalD
VIDEO „Era sânge de sus până jos” O femeie de 35 de ani și-a înjunghiat fostul soț din gelozie
KanalD
Un cunoscut DJ italian, în vârstă de 35 de ani, a murit în Ibiza! Apropiații susțin că ar fi fost bătut cu bestialitate de polițiști
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Cum arată restaurantul Tesla al lui Elon Musk? Cât costă să mânânci un burger cu cartofi? - VIDEO
Descopera.ro
ADEVĂRUL despre liniile create pe cer de avioane
Capital.ro
Călin Georgescu nu se oprește. Anunțul făcut azi, 23 iulie: Din frică...
Evz.ro
Anul școlar, în pericol. Sindicaliștii nu vor norma 20 de ore pe săptămână
A1
Nu știau ce îi așteaptă! Ce au dezvăluit Bianca și Marian de la Insula Iubirii, înainte de a pleca în Thailanda!
Stirile Kanal D
O nouă pistă în căutarea lui Emil Gânj. Criminalul s-a întâlnit cu un cioban și i-a furat mâncarea
Kfetele
Mihaela Rădulescu, primele declarații de când partenerul său de viață, Felix Baumgartner, s-a stins din viață!
RadioImpuls
Motivul HALUCINANT pentru care un tată și-a aruncat fiul de 7 ani de pe o stâncă. Toți cei care au văzut imaginile sunt oripilați: "Țipătul lui spune totul. Nu a vrut asta. A fost cu siguranță terifiant"
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Ştrulă: – Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci dragoste?
Descopera.ro
Un studiu revoluționar dezvăluie că ADN-ul „inutil” ar ajuta la reglarea genelor