Prima pagină » Coronavirus » Cum reușesc unii români să își facă testul Covid-19, gratuit, pentru a pleca în vacanță în străinătate

Cum reușesc unii români să își facă testul Covid-19, gratuit, pentru a pleca în vacanță în străinătate

Cum reușesc unii români să își facă testul Covid-19, gratuit, pentru a pleca în vacanță în străinătate

Tot mai multe țări le cer turiștilor români un test Covid-19, realizat în 72 de ore, pentru a putea să își petreacă vacanța pe teritoriul lor. Doar că un asemenea test costă aproximativ 100 de euro, la un laborator privat de analize, iar la stat trebuie să te prezinți cu simptome serioase, pentru a fi testat gratuit.

Ei bine, de exemplu, mulți vrânceni care vor să-şi petreacă vacanţele în străinătate şi au nevoie de testul Covid-19 merg la spitalele de stat și spun că şi-au pierdut gustul şi mirosul, simptome pe care medicii nu le pot verifica efectiv, scrie Adevărul.

În acest context, activitatea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon“, din Focşani, se desfăşoară la foc continuu, medicii de aici fiind suprasolicitaţi.

Directorul interimar al Spitalului din Focşani susţine că foarte mulţi cetăţeni care vin la Urgenţe invocă simptome Covid-19, iar analizele – care ies negative – le servesc drept paşaport de liberă trecere în ţările care au impus efectuarea obligatorie a testului.

„Pe lângă persoanele care vin cu simptomatologie, există o categorie de oameni care acuză că şi-au pierdut gustul şi mirosul, simptome pe care nu avem cum să le verificăm, şi în felul acesta ei îşi fac testul gratis. Dacă testul este negativ, aceştia nu stau în izolare decât perioada între efectuarea testului şi rezultat, adică foarte puţin. Cele mai multe cazuri sunt reale, dar sunt şi situaţii din acestea, pe care nu ai cum să le verifici, care grevează activitatea medicilor. La sfârşitul săptămânii trecute, am avut şi peste 50 de pacienţi la consultaţie într-o singură zi, ceea ce este foarte mult“, ne-a declarat Elena Codruţa Neagu, managerul Spitalului din Focşani.

Problema este că numărul cadrelor medicale este și așa redus, iar cel al pacienților în creștere.

„La Infecţioase, avem doar patru medici, din care unul se află momentan în concediu. De când sunt manager, de mai bine de două luni, am făcut zeci de solicitări către Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru rezolvarea acestei situaţii presante. Probleme avem la Cardiologie, Psihiatrie, Interne. Am trimis solicitare către Iaşi, unde sunt doi medici rezidenţi încadraţi la noi, dar nu vor să ni-i dea. Medicii care vor să vină pun condiţii să le oferim locuinţă“, a mai spus managerul, pentru sursa citată.

Iar acest lucru se întâmplă în condiţiile în care Vrancea nu are decât un singur aparat de testare Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19, achiziţionat la începutul pandemiei de către Ministerul Sănătăţii, care efectuează, în medie, o sută de teste pe zi.

Cel de-al doilea aparat, cumpărat în luna mai de către Consiliul Judeţean Vrancea, nu a fost nici până astăzi pus în funcţiune, din motive birocratice.

Potrivit directorului spitalului, în ultima săptămână, a crescut foarte mult numărul consultaţiilor pentru pacienţii care acuză simptome la Secţia de Infecţioase.

Asta pentru că mulţi au fost în concedii şi au considerat, la întoarcerea acasă, că au o simplă răceală, dar atunci când situaţia s-a agravat au venit la spital.

Iar tot în Secţia de Contagioase ajung şi pacienţii depistaţi pozitiv de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, care sunt obligatoriu consultaţi de medicii infecţionişti. Spitalul are un deficit important de medici, chiar pe secţiile importante.

În Spitalul din Focşani, sunt patru cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical, respectiv medici şi asistenţi, după ce la un moment dat au existat şi 40 de cazuri.

Vrancea se află în topul judeţelor României în ceea ce priveşte numărul cazurilor persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, ocupând locul 7 în ţară, cu 1.785 de oameni care au contractat virusul.

Cazurile de coronavirus în România, în scădere în ultimele 24 de ore! Totuși, au fost doar 8.000 de teste!

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Nelu Tătaru, despre COVID-19: După o săptămână și jumătate numărul de cazuri va scădea

Numărul de cazuri de COVID-19 ar putea să scadă peste cel mult o săptămână și jumătate, a spus ministrul Sănătășii, Nelu Tătaru, într-o conferință de presă care a avut loc la Galați.

„Ţine foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi. În măsura în care oamenii vor respecta măsurile de protecţie nou-instituite, inclusiv purtarea măştii de protecţie în aer liber, s-ar putea înregistra o scădere a numărului de îmbolnăviri. Asta ar însemna ca într-o săptămână şi jumătate să avem un platou urmat de o scădere a numărului de cazuri”, a afirmat  Nelu Tătaru.

Citește și

Mediafax
Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în patru județe
Digi24
Tragedia ascunsă a „supraviețuitorilor miraculoși”: Au sfidat moartea, dar nu au fost pregătiți pentru ce i-a așteptat după dezastru
Cancan.ro
Ți se rupe sufletul! Ce scrie în necrologul lui Felix Baumgartner: s-a aflat acum ce fel de om a fost
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
Adevarul
Joburile în care românii simpli câștigă cât un director la stat: „Cel mai bine plătit ia 11.000 de euro pe lună, iar cel mai prost 6.000”
Mediafax
Un copil de 7 ani dispărut în Munții Tarcău, găsit teafăr după o noapte de căutări
Click
Ce adoră chef Sorin Bontea să consume vara: „Prima oară am mâncat în Egipt”. Florin Dumitrescu îi împărtășește gusturile culinare
Wowbiz
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Antena 3
Ilie Bolojan îi trimite pe demnitari la autobuz. „Cine nu are permis, să meargă cu transportul în comun”
Digi24
Cristian Diaconescu: Există o invitație a lui Donald Trump adresată lui Nicușor Dan. Trebuie să concretizăm rapid această bilaterală
Cancan.ro
Ce neregulă ar fi avut parapanta lui Felix Baumgartner. Un martor a văzut tot: O astfel de cădere nu poate fi datorată decât unei probleme tehnice
Ce se întâmplă doctore
Vrei mai mulți bani? Lucruri care atrag bogăția în viața ta. Ce să porți în permanență
observatornews.ro
Filmul atacului sângeros din clubul din Buzău. Un fiu de interlop, mărul discordiei dintre cele două rivale
StirileKanalD
Urmărire ca în filme la Giurgiu! Un bărbat a furat o ambulanță din curtea spitalului și a fugit cu ea. A fost oprit cu focuri de armă
KanalD
Un avion Delta Airlines a luat foc după decolare. Piloții au aterizat de urgență pe Aeroportul din Los Angeles
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Există viteză maximă legală pe care o poţi atinge în marşarier? Reguli impuse de noul Cod Rutier 2025
Descopera.ro
Capcanele pe care Hitler și Stalin și le-au întins reciproc
Capital.ro
Informație pentru cei care stau la bloc sau la casă. Regulă pentru toți proprietarii
Evz.ro
Unul dintre cei mai misterioși români. Totul a plecat de la o moștenire
A1
Cea mai sexy prințesă a Europei. În ce ipostază seducătoare a pozat Maria-Olympia a Greciei
Stirile Kanal D
O nouă pistă în căutarea lui Emil Gânj. Criminalul s-a întâlnit cu un cioban și i-a furat mâncarea
Kfetele
Familia lui Felix Baumgartner a anunțat când și unde va avea loc înmormântarea. Ce au transmis apropiații. „Ne dorim ca în aceste momente să ne putem lua rămas bun în liniște.”
RadioImpuls
Locul în care va fi înmormântat Felix Baumgartner i-a facut pe toți să plângă. Hotărârea luată de familie îți frânge sufletul
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Dumnezeule, cât ești de frumoasă! Vrei să fii iubita mea?
Descopera.ro
Ziua în care a ars una dintre cele şapte minuni ale lumii