Bărbatul găsit cu degerături își va pierde degetele de la picioare, după ce se vindecă de COVID. „Nu poate spitalul să preia responsabilitatea unor oameni, faptul că nu au căldură, că nu se îngrijesc”

Bărbatul găsit cu degerături își va pierde degetele de la picioare, după ce se vindecă de COVID. „Nu poate spitalul să preia responsabilitatea unor oameni, faptul că nu au căldură, că nu se îngrijesc”
Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași
Publicat: 07/01/2022, 13:20
Actualizat: 07/01/2022, 14:20

Reprezentanții spitalelor ieșene prin care a trecut bărbatul de 62 de ani cu degerături la ambele picioare au explicat pentru Gândul care a fost parcursul acestui pacient și susțin că aparținătorilor le-au fost comunicate toate aspectele privitoare la starea lui. În acest moment, bărbatul se află internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași unde urmează să treacă printr-o intervenție chirurgicală după ce se va vindeca de COVID-19, urmând să îi fie amputate degetele de la picioare.

Prima dată bărbatul de 62 de ani a ajuns în Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde s-a constatat gravitatea degerăturilor, și a fost internat în Clinica de Chirurgie în vederea operației.

Protocolul actual prevede ca orice pacient internat să fie testat PCR, iar în cazul acestui bărbat rezultatul a ieșit pozitiv.

„De ce domnul respectiv are o casă neîncălzită, cum a ajuns să facă degerături, asta poate ne explică familia”

„Echipa medicală a discutat cu sora pacientului și i-a explicat că există un risc anestezic și operator mare cât timp este infectat cu COVID pentru că poate dezvolta insuficiență respiratorie. I-au spus să meargă acasă, să fie tratat de medicul de familie și să revină după această perioadă. Însă de ce domnul respectiv are o casă neîncălzită, cum a ajuns să facă degerături, asta poate ne explică familia”, a precizat pentru Gândul prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD și purtător de cuvânt al unității medicale.

De asemenea, medicii susțin că din punct de vedere vital bărbatul nu reprezenta o urgență și că cangrena uscată putea să fie veche și de câteva săptămâni. „Nu poate spitalul să preia responsabilitatea unor oameni, faptul că nu au căldură, că nu se îngrijesc, că au făcut degerături. Decizia inițială a fost a medicului chirurg atunci crezând că pacientul a înțeles, că este conștient”, a mai completat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Ulterior, bărbatul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, însă doar pentru a fi consultat. Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, a explicat că bărbatul depistat pozitiv COVID nu avea nevoie să fie internat. „Din punct de vedere al infecției COVID nu punea nicio problemă, avea saturație 100%, era stabil hemodinamic, fără alte probleme. A fost consultat, iar pentru că problema lui era cangrena uscată și nu forma de COVID, nu a rămas internat”, a precizat managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Ce spune primarul

Primarul comunei Moșna, Georgel Popa, susține că este vorba despre un caz cu probleme sociale, fără nicio sursă de venit, dar care nu este din localitate. „Acum am aflat și noi, nu am știut de el. Cetățeanul respectiv a fost adus de o persoană care este de loc din Moșna, dar care nu locuiește aici, e o proprietate de a ei nelocuită. A vrut să facă o faptă bună”, a precizat Georgel Popa.

Primarul comunei spune că norocul bărbatul a fost că era o persoană apropiată de biserică, mergea la slujbe ori de câte ori putea și că astfel preotul a știut de existența sa și l-a găsit la timp.

Reprezentanții „Sf. Spiridon” din Iași au precizat că va fi făcută la nivelul spitalului o analiză asupra acestui caz.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Doliu imens în PSD. A murit în prag de Înviere. Tragedia a lovit chiar azi
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern