​Rezultate Bacalaureat 2021. O elevă a depus două contestaţii şi a reușit să obțină media 10

Publicat: 09 07. 2021, 15:18
Actualizat: 09 07. 2021, 15:19
Foto: Facebook

O tânără care a susținut examenul de Bacalaureat în acest an a depus două contestaţii. După ce au fost recorectate lucrările, tânăra a obținut media 10.

Fata este absolventă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu.

Alexia Tuvene spune că s-a consultat cu profesorii ei și au stabilit că ar fi o idee bună sa facă cele două contestații.

„M-am consultat cu profesorii şi m-am gândit că poate mai am o şansă după contestaţii şi să revendic nota oficială. Am făcut contestaţie la Matematică, unde am fost notată iniţial cu 9,75, şi la Biologie am primit 9.90. Am fost dezamăgită, pentru că ştia care trebuia să-mi fie nota, dar am spus că trebuie să fiu cerebrală şi să văd situaţia la rece“.

Tânăra a povestit cum că a urmat până în clasa a X-a profilul matematică-informatică, după care s-a transferat la biologie-chimie, pentru că dorea să facă performanţă la cele două discipline:

„Din păcate a venit pandemia şi nu s-au mai organizat fazele naţionale ale olimpiadelor. Am fost calificată în clasa a X-a la faza naţională la Biologie, iar în clasa a XI-a mă calificasem la Chimie şi la Biologie. În martie când mă calificasem s-a declarat starea de urgenţă şi nu s-au mai organizat. Eu m-am bucurat de experienţa olimpiadei“.

Admitere la Universitatea de Medicină

Alexia va da admitere la Universitatea de Medicină „Iuliu Haţieganu“ din Cluj Napoca. Rezultatele de la Bacalaureat nu vor conta. „De luni încep înscrierile, iar pe 25 iulie va avea loc examenul de admitere. Se va ţine cont doar pentru departajare pe locurile de buget. N u m-am gândit pe specializare voi merge pentru că o să am timp în cei şase ani de facultate, dar al vrea pe cardiologie sau endocrinologie“

Cîmpeanu reclamă diferenţe inadmisibil de mari după contestaţii

Diferenţele sunt inadmisibil de mari între prima corectură şi a doua corectură la Bacalaureat, în unele cazuri, spune ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu: „avem situaţii şi cu peste trei puncte diferenţă”.

În ce priveşte miile de lucrări cu note diferite faţă de corectura iniţială, Sorin Cîmpeanu spune că este vorba despre „subiectivism uman”.

„Poate fi eliminat prin corectarea digitalizată a lucrărilor pentru examenele naţionale, începând cu evaluarea la clasa a doua, a patra, a şasea şi clasa a opta, de anul viitor, începând cu o evaluare într-un proces pilot pentru bacalaureat tot de anul viitor. În acest fel se elimină subiectivismul uman şi putem avea rezultate mult mai concludente”, a afirmat ministrul.

Întrebat dacă subiectivismul va fi „taxat” în vreun fel, Cîmpeanu a răspuns: „am cerut situaţia pentru Evaluarea Naţională. Avem 12 situaţii în care diferenţele sunt inadmisibil de mari între prima corectură şi a doua corectură. Vom cere acest lucru şi pentru examenul de Bacalaureat. Pot să vă spun că din cele 52.874 de note schimbate, aproape 6.000 au diferenţe mai mari de 1 punct. Avem situaţii şi cu peste trei puncte diferenţă”.